Bietensalade
- Nederlands, Salade
- 30-60 min.
Dit recept maakte mijn moeder bij diverse feestelijke gelegenheden. Kan als bijgerecht maar ook als hoofdgerecht. Het aantal personen is gebaseerd op gebruik als hoofdgerecht.
Ingrediënten 4 personen
1 kleine pot rode bieten+- 5 middelgrote aardappelen
250 - 300 gram hamlappen
1 à 2 appels
Augurken
Zilveruitjes
Mayonaise
Azijn van de augurken of zilveruitjes
Evt. Een mespuntje mosterd.
Garnering naar wens
Benodigdheden
Braadpan,kookpan,garde,snijplank,koksmes,schilmesje ,grote schaal, grote komVoorbereiding
Zet een grote schaal klaar waarop de salade geserveerd kan worden.
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar.
Braad de hamlappen in ongeveer 20 minuten bruin.
Snijd de appels, bieten aardappelen, augurken en zilvruitjes fijn. De hoeveelheid augurk en zilveruitjes die u gebruikt is een kwestie van smaak, evenals de gewenste textuur. Voor een fijne salade kunt u desgewenst een keukenmachine gebruiken voor het snijwerk.
Snijd de hamlappen in blokjes.
Meng de aardappel,bieten,hamlappen,augurken,zilveruitjes en appel in een grote kom.
Vermeng een scheutje azijn van de augurken of zilveruitjes met wat mayonaise. Eventueel wat op smaak brengen met wat mosterd. Ook hier geldt, de hoeveelheid mayonaise en azijn die u gebruikt is afhankelijk van uw eigen smaak.
Voeg dit toe aan het mengsel.
Garneer naar wens.
Eet smakelijk!