1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Crème bruûlées met zalm

Crème bruûlées met zalm

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-04-2012

Ingrediënten 4 personen


2 plakken gerookte zalm
25 cl verse slagroom
2 eidooiers
zout en peper
2 el bruine suiker
een paar takjes dille


Verder heb je nodig


Verwarm de oven voor op 90 graden.

Crème bruûlées met zalm
Crème bruûlées met zalm

Crème brûlée wordt meestal als toetje geserveerd. Serveer deze hartige versie in een amuse schaaltje voor een verrassend effect.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd 12 reepjes gerookte zalm. Houd ze apart om te garneren. Hak de rest in een Keukenmachine.
Verwarm de slagroom. Klop in een kom de eidooiers los, voeg de kokende slagroom toe en daarna de fijngehakte zalm. Pureer alles met een staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de crème in ovenvaste porseleinen amuse schaaltjes.
Zet 25 minuten in de oven. Haal de nog trillende crèmes uit de oven. Laat ze afkolen en zet ze 2 uur koel weg.
Bestrooi de crèmes met bruine suiker en karamellisseer ze met een branden (of zet ze even onder een hete ovengrill)
Leg op elke crèmes een dubbelgevouwen stukje zalm. Garneer met takjes dille.

Bron

Atlas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top