1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Boeuf bourguignon
  5. Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

  • Frans, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2012

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg. Runderschouder;
750 ml rode wijn;
4 tenen knoflook, geperst;
bouquet garni
70 gr. boter
1 ui, fijngesnipperd;
1 wortel, fijngesneden;
2 el. bloem;
200 gr. spek in kleine reepjes gesneden;
300 gr. sjalotjes, gepeld;
200 gr. kleine champignons;
zout en peper.


Verder heb je nodig


Grote stoofpan; plastic folie


Heerlijk recept, volgende dag is het nog lekkerder!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes. Doe het vlees, de wijn, de knoflook en het bouquet garni in een grote kom, dek af met plastic folie en zet de kom ten minste drie uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°. Laat het vlees uitlekken en houd de marinade en het bouquet garni apart. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm 30 gr. boter in een grote stoofpan. Voeg de ui, wortel en bouquet garni toe en laat 10 min. stoven op een laag vuur, terwijl je af en toe roert. Neem de pan dan van het vuur.

Verwarm 20 gr. boter in een grote braadpan boven een hoog vuur. Bak het vlees mooi bruin in ongeveer 5 min. Doe het in de stoofpan.

Giet de bewaarde marinade in de braadpan en laat 30 sec. koken, onder voortdurend roeren, om de pa te blussen. Neem de pan dan van het vuur. Zet de stoofpan op een hoog vuur en bestrooi het vlees en de groenten met de bloem. Laat onder voortdurend roeren stoven tot de bloem een laagje gevormd heeft op het vlees. Giet de marinade erbij en roer goed. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat nog 2 uur in de oven stoven.

Verwarm de rest van de boter in een braadpan en bak het spek met de sjalotjes zacht, maar niet bruin. Voeg de champignons toe en laat nog 2 tot 3 min. stoven, terwijl je af en toe roert. Laat het mengsel uitlekken op keukenpapier en doe het in de stoofpan.
Dek de stoofpan af en zet hem nog eens 30 min in de oven. (of tot het vlees zacht en mals is). Verwijder bouquet garni.

Serveertip

Lekker met een andijviesalade en brood/gekookte aardappel.

Bron

Kookboek met eigen inbreng



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top