1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. [b]Lamshaas[b]

[b]Lamshaas[b]

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2012

Ingrediënten 4 personen


2 lamshaasjes; boter; 4 el. droge witte wijn; Kippenbouillon; boter; zout en peper


Verder heb je nodig


Koekenpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Belangrijk is dat de haasjes overal even dik zijn. Is dit niet het geval probeer dan de punt dubbel te vouwen en samen te binden met keukentouw of een cocktailprikker.

Bereidingswijze

Bestrooi de haasjes met zout en peper naar smaak. Bak de lamshaasjes in een koekenpan. (haasjes moeten rosé blijven, anders worden ze te droog); Blus de jus af met de witte wijn en laat deze bijna geheel inkoken. Giet er een beetje kippenbouillon bij en laat deze ook tot 2/3 inkoken. Roer er vanaf het vuur een klontje boter door. Giet een klein beetje jus over het vlees. Serveer de rest van de jus er apart bij.

Serveertip

Lekker met aardappelkroketjes en een frisse tomatensalade.

Bron

Van Rob en mijzelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gertiebeen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top