Home made falafel met baba ghanoush

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2012
  • Home made falafel met baba ghanoush

    Home made falafel met baba ghanoush

    Home made falafel met baba ghanoush

Deel dit recept

Voorbereiding

2 aubergines
2 el tahin
olijfolie
2 teentjes knoflook
zout peper
blikje kikkererwten
1 ui
1 tl komijnzaad
chilipeper
1 eie
peterselie
koriander
turkse yoghurt (met granaatappel)
komkommer
paprika`s
geraspte wortel

Bereidingswijze

Prik twee grote aubergines met een vork in en leg ze onder een hete grill. Draai regelmatig en laat de schil echt zwart worden. Als de aubergine zacht en dus gaar is, opensnijden en de binnenkant uitlepelen.
Doe in een keukenmachine en meng met 2 el extra vergine olijfolie, 2 el tahin, 1 teen knoflook en zout en peper. Haal uit de machine. Dit is `baba ghanoush`.
Giet een blikje kikkererwten af. Doe 1 uitje met 1 teentje knoflook en 1 tl komijnzaad in de keukenmachine en pureer fijn. Voeg de kikkererwten, chili-peper en 1 ei en 1 el extra vergine olijfolie en wat zout toe. Laat samen pureren tot een grof mengsel.
Haal uit de machine en meng gehakte peterselie en koriander toe. Maak hier balletjes van. Frituur de falafel balletjes lichtbruin. Serveer met de baba ghanoush, besprenkeld met olijfolie en dikke turkse yoghurt met granaatappel. Serveer er komkommer, gebakken turkse paprika`s en geraspte wortel bij. Ook lekker met geroosterde pitabroodjes.

Bron

www.ztrdag.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten