Pastinaaksoep met kardemom
- Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 14-04-2012
Een heel eenvoudig maar voortreffelijk smakend soepje. Zowel koud, warm als lauw te serveren. In kleine hoeveelheid ook geschikt als amuse (zie foto).
Ingrediënten
Twee pastinaken, 1 liter groentebouillon, 8 peultjes kardemom, citroensap, peper, zout. Eventueel ter garnering een toefje peterselie of wat fijngeknipte bieslook.Benodigdheden
Blender of staafmixerVoorbereiding
Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Haal de zaadjes uit de peultjes kardemom. Regel een liter groentebouillon. Ik gebruikte slechts één (biologische) groentebouillontablet op een hele liter water.
Bereidingswijze
Kook de pastinaken gaar, samen met een klein scheutje citroensap en de kardemomzaadjes. De kardemomschilletjes eventueel meekoken, als je kans ziet ze er op het eind weer uit te halen. Pureer de soep in de blender of in de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
Dit soepje heeft een bijzondere, zoete smaak en is helemaal `af`, ondanks het geringe aantal ingrediënten.
Serveer in niet te grote hoeveelheden. Probeer de soep ook eens lauw, of koud.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties