Hello Kitty Verjaardagstaart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2012
  • Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

  • Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

  • Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

  • Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

  • Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

    Hello Kitty Verjaardagstaart

Dit is de verjaardagstaart die ik heb gemaakt voor mijn dochtertjes tweede verjaardag. Een hartstikke leuke, maar vooral lekkere taart! Mijn meissie vond de taart `bellissimo`! Een groter compliment kun je niet krijgen, toch? Het is even wat werk, en kost wat tijd (vooral de decoratie) en geduld, maar het resultaat mag er wezen!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor het biscuitdeeg (pan di spagna):
75 gr maizena
75 gr bloem
5 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker of 1 buisje (1 el) vanille extract (optioneel)
snufje zout

Voor de vulling (Crema Diplomatica):
250 ml melk
25 gr maizena
3 dooiers
1 vanillestokje (of vanillesuiker)
75 gr suiker
200 ml slagroom

Voor de Marshmallow Fondant:
150 gr marshmallows (liefst wit)
3 el water
330 gr poedersuiker

Voor het bevochtigen van de basistaart:
100ml perziksap (of ander sap)
scheutje melk
1 of 2 el suiker
Verder:
verschillende kleuren kleurstoffen voor levensmiddelen
Jam om te plakken
Strooisel en versiersels om te decoreren (glitters, hartjes etc)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannetjes, kommen, mixer of keukenmachine, taartvorm, deegroller

Voorbereiding

De voorbereidingen kun je allemaal 1 a 2 dagen van te voren doen. De basistaart houdt zelfs goed voor +/- 5 dagen, en de marshmallowfondant kun je ongeveer 2 maanden bewaren op een koele en droge plek (keukenkastje). Begin met de basistaart (biscuitdeeg);
doe de eieren en de suiker in een kom (of in de keukenmachine) en klop deze in 15 minuten (zet de timer, want als je niet lang genoeg klopt, rijst de taart niet) totdat ze verdriedubbeld, wit en romig zijn. Zeef de maizena en de bloem boven het mengsel, roer voorzichtig door om het beslag zo luchtig mogelijk te houden. Doe het snufje zout en de vanille erbij en roer nog eens voorzichtig door. Vet een taartvorm (24 cm) en `bebloem` deze. Schep het beslag in de vorm en bak deze in een voorverwarmde (180°) oven 35-40 min. Houd de oven voor een half uur dicht (dus niet controleren of de taart rijst) want dan kan hij inzakken. Controleer na 35min met een satéstokje of de taart gaar is, deze moet er schoon uitkomen. Laat de taart 10 min afkoelen in de oven met de deur op een kier, haal hem hierna uit de oven en laat hem helemaal afkoelen in de vorm.

Maak de marshmallow fondant;
smelt al roerend au bain marie de marshmallows met drie eetlepels water. Als de marshmallows gesmolten zijn, haal je de pan van het vuur en voeg je 125 gr poedersuiker toe. Roer goed door. Bestrooi je werkvlak met flink wat poedersuiker, en giet hier het iets afgekoelde marshmallowbeslag overheen, en bedek met nog een beetje poedersuiker. Begin nu met kneden, totdat het `deeg` niet meer aan je handen plakt. Als het te nat blijkt, voeg je gewoon meer poedersuiker toe. Je hebt nu een wit deeg, wat je kunt kleuren met de kleurstoffen in de kleuren die jij wilt. Ik heb rood gebruikt voor een dieproze en een lichtroze kleur. Wikkel de fondant in plastic folie en laat deze minstens 12 uur rusten voordat je het gebruikt (niet in de koelkast, maar op een koele, droge plek).

Maak de vulling; begin met de banketbakkersroom.
Breng de melk (houd een half glaasje melk apart) in een pannetje bijna aan de kook en voeg het vanillestokje toe. Laat deze ongeveer 10 minuutjes trekken. Doe de dooiers in een kom en voeg de suiker toe. Klop deze met de mixer tot een witte, dikke massa (ongeveer 6 min kloppen). Voeg al mixend 1/3 van de lauwe melk aan het beslag toe, en voeg langzaam de gezeefde maizena toe. Klop goed door. Haal het vanillestokje uit de melk (als je deze niet hebt gebruikt, voeg je de vanillesuiker aan het beslag toe en klop je even door). Voeg het beslag al roerende toe aan de de melk in de pan.
Breng het geheel nu aan de kook en blijf goed doorroeren totdat de creme dik begint te worden. Voeg de koude melk met kleine scheutjes toe om klontjes te voorkomen en roer op laag vuur door totdat er een dikke room ontstaat. Haal van het vuur en laat de room afkoelen. Om het velletje op de room te voorkomen (wat ontstaat als hij afkoelt) kun je de room afdekken met plastic folie. De plastic folie moet in contact zijn met de room.

Bereidingswijze

Als de room goed is afgekoeld sla je de slagroom stijf en voeg je deze voorzichtig bij de afgekoelde room. Houd een deel van de stijve slagroom apart, deze heb je straks nodig om de taart te bedekken zodat het marshmallow fondant goed blijft plakken.
Snijd het krokante bovenlaagje van de basistaart, en snijd deze horizontaal in tweeen. Verwarm het perziksap met de melk en los de suiker hierin op. Bevochtig de onderste laag van de taart met dit mengsel, en verdeel een laag vulling hierover. Dek af met de bovenlaag van de taart, en bevochtig ook deze met het perzik/melkmengsel. Smeer een dunne laag stijve slagroom over de gehele taart en zet de taart even opzij.
Neem het marshmallowfondant uit het plastic folie en bestrooi je werkvlak met poedersuiker. Rol het marshmallowfondant dun uit, en bedek je taart hiermee. Met de andere kleuren fondant kun je nu je taart versieren zoals je maar wilt. Ik heb een paar sterren gekneed, Hello Kitty uitgesneden en versierd met eetbare glitters, hartjes etc. Dit heb ik allemaal met de jam op de taart geplakt. Omdat mijn fondant ietsjes dof was geworden door de poedersuiker, heb ik de taart besmeerd met een klein laagje gelatine.

Serveertip

Wat nog toe te voegen? Wees creatief, laat je fantasie de vrije loop en bespaar een fortuin op dezelfde taart van de banketbakker!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

patisjeetje avatar
patisjeetje 10-02-2013

super leuk gedaan errug creatief!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten