Captains dinner

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Captains dinner

    Captains dinner

    Captains dinner

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot Hak kapucijners (720 ml)
200 g magere gerookte
spekblokjes
2 eetlepels vloeibare margarine of zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
versgemalen peper en zout
1 blikje tomatenpuree (70 g)
4 augurken, in plakjes
4 sjalotjes, gesnipperd
4 eetlepels piccalilly
1 potje appelcompote
zilveruitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 449,28 kcal
Koolhydraten 42,00 g
Eiwitten 17,05 g
Vetten 20,89 g

Voorbereiding

Giet de Hak kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.

Bereidingswijze

Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, Hak appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.

Bron

Boodschappen.nl

Serveertip

Breid de maaltijd uit met aardappelpuree of rijst.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ShauntheSheep avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten