Captains dinner
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 pot Hak kapucijners (720 ml)200 g magere gerookte
spekblokjes
2 eetlepels vloeibare margarine of zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
versgemalen peper en zout
1 blikje tomatenpuree (70 g)
4 augurken, in plakjes
4 sjalotjes, gesnipperd
4 eetlepels piccalilly
1 potje appelcompote
zilveruitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 449,28 kcal |
Koolhydraten | 42,00 g |
Eiwitten | 17,05 g |
Vetten | 20,89 g |
Voorbereiding
Giet de Hak kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.
Bereidingswijze
Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, Hak appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes eromheen.
Bron
Boodschappen.nl
Serveertip
Breid de maaltijd uit met aardappelpuree of rijst.