Mini rijstevlaaitjes
- 60-120 min.
Deze mini rijstevlaaitjes zijn heerlijk en makkelijk te maken in je muffinvorm.
Ze staan schattig op je high tea buffet en eten makkelijk weg.
Ingrediënten
voor het deeg:9 gram gist
9 gram suiker
150 gram bloem
15 gram boter
75 ml lauwe melk
1/2 ei
voor de vulling:
6 dl melk
60 gram dessert rijst
60+ 20 gram suiker
1 1/2 ei
1 1/2 el custardpoeder
voor de afwerking:
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
reep chocolade.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3064,10 kcal |
Koolhydraten | 342,89 g |
Eiwitten | 79,06 g |
Vetten | 151,81 g |
Benodigdheden
muffin bakblikVoorbereiding
Het deeg:
gist laten weken in de lauwe melk.laat dit 5 min staan.
Zeef bloem met zout, boven een kom en voeg boter suiker en het ei toe.
Schenk het gist er bij en kneed dan tot een soepel deeg.
zet de kom nu met een vochtige doek op een warme plek zodat het kan rijzen.
Het volume moet verdubbeld zijn.
Bereidingswijze
De vulling:
voor de vulling mengen we eerst de custard met een paar eetlepels melk de rest van de melk zetten we op het vuur en voeg de rijst met 60 gram suiker toe.
Breng de melk al roerend aan de kook en zet deze vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan zodat de rijst kan garen.Af en toe roeren.
voeg op het laatst de custard toe aan de rijst en laat dit nog even door pruttelen.
laat de rijst afkoelen wanneer deze gaar is.
strooi je werkblad in met bloem en rol van het deeg een mooie lap, steek met een glas of een vorm ringen uit die iets groter zijn dan je muffin vorm.
steek 12 rondjes uit en vorm deze voorzichtig tot bakjes in je muffin vorm.
Verwarm je oven op 200 graden.
spits dan het ei voor de vulling, klop het dooier los met de 20 gram suiker.
klop het eiwit stijf in een vet vrije kom roer de dooier door het afgekoelde rijstmengsel.
Schep daar na de helft van het eiwit door het mensel en vul hier mee de vlaaibodempjes.
Plaats ze midden in de oven en bak de vlaaitjes 20 -25 min.
Laat de taartje eerst goed afkoelen.
De slagroom stijf kloppen met de suiker en vanille suiker.
rasp de chocolade, bewaar tot gebruik.
Serveertip
spuit op ieder taartje voor het serveren een mooie toef slagroom en bestrooi met geschaafde chocolade.