Witte vis pastei met groenten en kaas
- Afrikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Makkelijk, snel en ik vind dit lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 witte vis filets (kabeljauw, koolvis of riviervissen, enige soort die je lekker vind)3 grote grof geraspt aardappelen
fijngehakte groene kruiden (basilicum, tijm, bieslook, oregano, munt, citroenmelisse, peterselie)
gepeld tomaten in plakjes
ui in heel dunne ringen
geraspte oude Gouds kaas
zwarte peper
250 ml melk, (zou ook eventueel helft slagroom en helft melk kunnen zijn)
2 eieren
zout
aromat
Bereidingswijze
1. Breng vis op smaak met zout en peper en verdeel de vis over een ovenschaal.
2. Daarop komt een laagje geraspt aardappel.
3. Dan een laag tomaten met groene kruiden erop en daar weer ui op.
4. Maal er wat zwarte peper en zout over en verdeel van de kaas erover.
5. Herhaal proces, eindigend met kaas.
6. Klop melk, eieren en aromat samen en verdeel over top van visschotel. (dit moet zo 3/4 onderstaan)
7. Bak in een oven van 180-200*C (moet jij met temperatuur beetje spelen, dit moet goed hard bakken) tot de melk-ei mengsel gestold zijn en de groenten gaar.
Let wel erop en controleer of alles gaar zijn. Vooral de aardappel moet zacht zijn. Bij mij duur dit in totaal een 3/4-1 uur. Als het bovenop de kaas wat te gesmolten en bruin word doen jij gedurende de laatste gedeelte van baktijd er een stukje aluminiumfolie overheen.
Bron
Proeven en experimenteren