Babi Pangang Zoetzuur

  • Indonesisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2012
  • Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

  • Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

  • Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

  • Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

  • Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

    Babi Pangang Zoetzuur

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten.
Ook zoonlief is er al net zo dol op.

Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb.
Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang.
Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron.

Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 gr. varkens fricandeau of hamlappen
* 1 flinke ui
* 1 teentje knoflook
* 1 theelepel sambal badjak
* 3 eetlepels bruine basterdsuiker
* 3 eetlepels ketjap manis
* 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi
* 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram.
* 1 eetlepel appelstroop
* 1 potje atjar tjampoer
* allesbinder
* peper en zout en paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Platte schaal.

Voorbereiding

Vlees in reepjes snijden.
Ui snipperen.

Bereidingswijze

Vlees reepjes kruiden met peper, zout en paprika poeder.
In hete olie aanbakken en als het bruin is even uit de pan nemen .Eventueel beetje olie toevoegen.
Ui en geperst teentje knoflook fruiten en indien de ui niet meer glazig is de sambal, basterdsuiker en ketjap toevoegen.
Vervolgens dit samen brengen met het vlees en mee laten sudderen.

Bouillon maken van een blokje met 2.5 dl water met de tomatenpuree, appelstroop en ook dit aan het vlees toevoegen.
Ik laat dit echt 2 uurtjes op klein pitje sudderen.
Eventueel de saus binden als dit nodig mocht zijn met allesbinder.
Op mooie platte schaal atjar leggen die je even verwarmd in de magnetron en leg het vlees met saus er boven op.

Bron

moeders recept

Serveertip

Serveren met nasi, bami of witte rijst.
Kroepoek en komkommer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 07-03-2018

@Petra fijn dat het goed gelukt was. Ben ook zooo blij met mijn crockpot/slowcooker staat op moment wel 4 keer aan in de week. Manlief die longontsteking heeft en ik ben iedere dag aan het werk ..Zo'n uitkomst deze pan .

pwiggers avatar
pwiggers 07-03-2018

In mijn slowcooker was de hoeveelheid vocht precies goed,. Zoals de dikte van babipangangsaus hoort te zijn.

Anne1955 avatar
Anne1955 06-03-2018

Er is veel verschil in hoeveelheid vocht tussen de één na laatste en laatste foto. Kookt dat allemaal nog in? Laat je dan het deksel van de pan? Mijn dank voor het antwoord. Groeten.

pwiggers avatar
pwiggers 06-03-2018

Je babi pangang zit nu in de slowcooker Margaret. De saus smaakt verrukkelijk dus dat wordt smullen. Bedankt voor je lekkere recept. Groetjes, Petra

ArualB avatar
ArualB 13-12-2017

Ik heb hem opgeslagen. Zo leuk, die familierecepten! Dank je wel.

parel62 avatar
parel62 12-12-2017

Heerlijk deze nu in slowcooker voor morgen mjammie was ook weer even geleden !!

tat2mama avatar
tat2mama 05-11-2017

Ik bedank je snel voor deze heerlijke recept

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 26-05-2017

Met al die positieve reacties moet dit wel lekker zijn! Neem het dus mee en laat je tzt weten hoe het ons heeft gesmaakt. Groetjes, Dido

Delarosa avatar
Delarosa 14-03-2017

Ik neem m nog een keer mee, kon het recept niet meer terugvinden.. en da's jammer, zo lekker!!! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

ger1958 avatar
ger1958 14-03-2017

Deze ga met morgen maken met kip als ajam pangang dus.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten