Chocoladetaart met advocaat en slagroom
- Duits, Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 12-04-2012
Heerlijke luchtig chocoladedeeg met amandelen. Daarop een heerlijke laag kersen en dan de slagroom met de advocaat. Dit was smullen tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis. Smaakt heerlijk en is snel en gemakkelijk te bakken. Met mijn eigen foto!
Ingrediënten 24 personen
6 eiwitten (kl. M)zout
180 gram suiker
6 eidooiers
90 gram bloem
1 ½ eetlepel cacao
2 eetlepels maïzena
3 theelepels bakpoeder
250 gram gemalen hazelnoten
1 grote pot kersen op sap (ink. 720 gram)
1 zakje taartgelei
(i.p.v. kersen en taartgelei kun je ook kersenjam gebruiken)
600 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 zakjes slagroomversteviger
150 ml advocaat
5 eetlepels chocoladehagel of chocoladevlokken
Benodigdheden
mixerbakplaat of rechthoekige bakvorm van plm. 30 x 40 cm.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Eiwit met mespunt zout stijf kloppen. Als het eiwit half stijf is steeds een beetje suiker toevoegen en zolang kloppen tot je de schaal met het eiwit op zijn kop kunt houden zonder dat er iets uitloopt. Eidooiers snel erdoor roeren.
Bloem, cacao, maïzena en bakpoeder zeven en samen met de gemalen hazelnoten voorzichtig door de eimassa scheppen. Vooral niet kloppen!
Kersen laten uitlekken. Sap opvangen.
Bereidingswijze
Deegmassa op een met bakpapier beklede ovenplaat of bakvorm uitstrijken (plm. 40x30 cm.)
Op de 2e richel van onder in de voorverwarmde oven plm. 18 – 20 minuten bakken.
Koek iets laten afkoelen.
Kersen over de koek verdelen. Sap met taartgelei koken volgens de aanwijzing op het zakje. Iets laten afkoelen en dan over de kersen op de koek verdelen.
Slagroom met vanillesuiker en slagroomversteviger stijf kloppen. Over het deeg verdelen. Advocaat in dunne strepen erover verdelen en garneren met chocoladehagel of –vlokken.
Bron
aangepast recept van Essen und Trinken
Serveertip
Lekker bij koffie of thee. Bijzonder geschikt voor een verjaardag omdat er veel stukken uit gesneden kunnen worden.
Laatste reacties
Toevallig zei ik een tijdje terug tegen moeder hoe lang het geleden is dat we advocaat hadden gehad. Toen toch eens een fles gekocht (samen met slagroom). Maar een taart met advocaat is natuurlijk nog beter. Neem ik mee, bedankt. Groetjes, Rita.
Het was een groot succes en je kunt het restant heel goed invriezen. Smaakt ook dan nog heerlijk!
mooi genoeg om je recept mee te nemen,heerlijk. Volgens mij zijn de bewoners van het bejaardenhuis erg blij met jou :) Bedankt, groetjes Adeline