BB met R = Pittige Surinaamse bruine bonen met rijst

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-04-2012
  • BB met R = Pittige Surinaamse bruine bonen met rijst

    BB met R = Pittige Surinaamse bruine bonen met rijst

    BB met R = Pittige Surinaamse bruine bonen met rijst

Er bestaan veel recepten voor BB met R.
Ik heb een paar recepten samengevoegd en dit lekkere recept kwam eruit. Lekker pittig en niet machtig. We hebben heerlijk gegeten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote pot bruine bonen (720 gr uitgelekt)
150 gram rijst
350 gram kipfilet in blokjes
50 gram reepjes bacon of mager rookspek
2 eetlepels olie
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers of meer of minder naar smaak
2 flinke tomaten (ontveld en in blokjes gesneden)
gebakken uitjes (Indische)
1 rode paprika
peper, zout
eventueel sambal badjak
3 eetlepels ketjap
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels tomatenpuree
wat fijngesneden selderij of peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 652,24 kcal
Koolhydraten 82,35 g
Eiwitten 41,21 g
Vetten 14,39 g
Benodigdheden
Wok of grote koekenpan
pan voor de rijst
plankje
mes

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de bruine bonen uitlekken en spoel de bonen goed af.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snij de pepers in kleine ringetjes.
Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
Marineer de blokjes kip een half uurtje in de ketjap met sambal.Verhit de olie in de wok of grote koekenpan.
Bak hierin de bacon met de pepers, uien en de knoflook lichtbruin. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg dan de blokjes kipfilet hieraan toe en bak deze even mee. Doe de blokjes paprika en tomaat erbij en bak deze ook mee. Voeg de bruine bonen toe en maak het geheel op smaak met peper, zout, selderij of peterselie en gembersiroop.

Serveertip

Lekker met rijst, gebakken uitjes en eventueel wat gebakken banaan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Cecileg avatar
Cecileg 12-11-2014

Dit heeft ons goed gesmaakt Petra. Zullen we zeker vaker maken. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten