1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pompoensoep
  6. pompoensoep

pompoensoep

Door: Maangodin

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2012

Ingrediënten 4 personen


-pompoen
-peterselie
-bouillonblok
-gembersiroop
-peper en zout naar smaak
-kerriepoeder
-ketjap
-creme fraiche of smeerkaas


Verder heb je nodig


Soeppan, mes, staafmixer, testlepels voor de smaak


De basis van de soep, gekookte pompoen, is eenvoudig in te vriezen zodat je telkens een iets andere variant pompoensoep op tafel kunt zetten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-schil de pompoen, verwijder het zaadgedeelte en snij het vruchtvlees in blokjes
-kook het vruchtvlees in wat water (ca 2:1) met de bouillonblok en peterselie gaar
-pureer met de staafmixer. Als het mengsel te dik is voeg dan gewoon wat water toe
-schenk een flinke scheut gembersiroop (of een paar eetlepels geconfijte gember) door de soep
-voeg twee eetlepels kerriepoeder toe en een scheut ketjap
-haal de pan van het vuur en roer een bakje creme fraiche of een bakje smeerkaas door de soep

serveren maar

Serveertip

De pompoen van dit recept is eenvoudig te vervangen door bijvoorbeeld winterpeen

Bron

Meegekeken over de schouder



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Maangodin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top