1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Paté van gerookte Makreel

Paté van gerookte Makreel

  • Multi-cultureel,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-04-2012

Ingrediënten 4 personen


4 gerookte makreelfilets zonder huid
225 gr roomkaas
2 teentjes knoflook fijngehakt
Sap van 1 citroen
2 el verse kervel, peterselie en bieslook gehakt
1 el worcestersaus
Zout
Cayennepeper
Paar sprieten bieslook voor de garnering


Verder heb je nodig


Keukenmachine, snijplank en vierkante schaal.


Heerlijk voorgerechtje, amuse, borrelhapje of bij de lunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de makreel in stukjes (zonder graten) in de keukenmachine. Voeg de roomkaas toe, de knoflook, de verse kruiden en het sap van de citroen.
Maal dit mengsel tot het bijna helemaal glad is. Doe er zout, worcestersaus en cayennepeper door naar smaak.
Doe dit mengsel in een vierkante schaal, doe er folie over en zet hem een paar uur in de koelkast om op te stijven. Afgarneren met de sprietjes bieslook.
Serveren met warm stokbrood of melba toast als borrelhapje, amuse of als klein voorgerecht. Of prima op een broodje voor een kleine lunch.

Serveertip

Lekker met een glas Chardonnay en smullen maar.

Bron

Mijn visbijbel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top