Witlof-zalm gratin

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

  • Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

HEERLIJK!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
700 à 800 g witlof (4 à 6 stuks), 175 g gerookte zalm (dunne plakjes), beetje boter voor de schaal(tjes), 20 g boter, 20 g bloem, 2 dl melk, 30 g geraspte kaas (emmenthaler of jonge goudse), 1 kleine eetlepel verse dille, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ovenschaal(tjes), pannetje met dikke bodem.

Voorbereiding

Kook of stoom de witlof 15 à 20 minuten (afh. van de dikte). Laat goed uitlekken, met de punt naar beneden. Wikkel de zalm om de witlofstronkjes.
Vet de ovenschaal in met boter en leg de stronkjes witlof er naast elkaar in. Warm de oven voor op 200°C (hetelucht oven).

Bereidingswijze

Smelt de 20 g boter en roer er de bloem door. Laat even meewarmen en voeg dan, al roerend met een garde, scheutje voor scheutje de melk toe. Op smaak maken met peper en iets minder zout dan je gewend bent. Roer de dille door de saus en giet hem over de witlof. Strooi de kaas erover . Ongeveer 15 minuten door en door warm laten worden in de oven, op het laatst nog even de gril erbij aan voor een knapperig korstje. Goed in de gaten houden!

Serveertip

Wij hebben er wat pasta bij gegeten en vonden dat een goede combinatie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ecureuil avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten