Witlof-zalm gratin

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-01-2014
  • Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

  • Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

    Witlof-zalm gratin

HEERLIJK!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
700 à 800 g witlof (4 à 6 stuks), 175 g gerookte zalm (dunne plakjes), beetje boter voor de schaal(tjes), 20 g boter, 20 g bloem, 2 dl melk, 30 g geraspte kaas (emmenthaler of jonge goudse), 1 kleine eetlepel verse dille, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal(tjes), pannetje met dikke bodem.

Voorbereiding

Kook of stoom de witlof 15 à 20 minuten (afh. van de dikte). Laat goed uitlekken, met de punt naar beneden. Wikkel de zalm om de witlofstronkjes.
Vet de ovenschaal in met boter en leg de stronkjes witlof er naast elkaar in. Warm de oven voor op 200°C (hetelucht oven).

Bereidingswijze

Smelt de 20 g boter en roer er de bloem door. Laat even meewarmen en voeg dan, al roerend met een garde, scheutje voor scheutje de melk toe. Op smaak maken met peper en iets minder zout dan je gewend bent. Roer de dille door de saus en giet hem over de witlof. Strooi de kaas erover . Ongeveer 15 minuten door en door warm laten worden in de oven, op het laatst nog even de gril erbij aan voor een knapperig korstje. Goed in de gaten houden!

Serveertip

Wij hebben er wat pasta bij gegeten en vonden dat een goede combinatie.

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 18-07-2017

Week moet natuurlijk weten zijn.

ecureuil avatar
ecureuil 18-07-2017

Leuk dat je dit nog even laat week Monique! Fijn dat het goed gesmaakt heeft.

moniquek1 avatar
moniquek1 18-07-2017

Ik heb gisteren de witlof gegeten was erg lekker,Ik had er een paar aardappeltjes bij met wat van de saus erover . Dank je voor het delen.,Monique

ecureuil avatar
ecureuil 14-07-2017

Bedankt voor je reactie Monique, als de zalm er nie helemaal omheen gaat is niet zo erg hoor., maar echt hele dikke stronken zou ik niet nemen.

moniquek1 avatar
moniquek1 14-07-2017

Hallo Nelly ,neem je recept mee,je moet zeker niet al te dikke witlof stronken hebben anders past de zalm er denk niet goed omheen. Ik hoop hem volgende week te maken groetjes Monique en een fijn weekend

professoroud avatar
professoroud 10-04-2012

Hallo Nelly, Dit ziet er weer heerlijk uit en heb ik dus van je meegenomen. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten