1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Haring met franje

Haring met franje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2012

Ingrediënten 2 personen


1 ½ eetlepel zoute kappertjes
1 eetlepel dragonazijn
mespuntje vloeibare honing
2 à 3 eetlepels olijfolie extra vierge
zout & versgemalen peper
2 eetlepels gruisfijn gesneden komkommer (brunoise)
½ eetlepel gruisfijn gesneden groene paprika
20 gram veldsla, ontworteld, gewassen en gedroogd
10 gram rucola, gewassen en gedroogd
1 ½ eetlepel pijnboompitten, licht geroosterd in een droge bakpan
2 eenpersoons ciabatta-broodjes, horizontaal opengesneden
4 zoute haringen, schoongemaakt
facultatief: 10 cornichons (piepkleine zure augurken)


Verder heb je nodig


Oven


In onderstaand recept staan de originele hoeveelheden vermeld. In de praktijk kan met aanmerkelijk minder dressing worden volstaan. En wat meer komkommer en paprika is ook geen slecht idee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Week de kappertjes in ruim koud water gedurende 15 minuten, spoel ze na en dep ze droog.

Bereidingswijze

Maak een dressing door de azijn met de honing en zout en peper naar wens te vermengen. Roer alles door elkaar tot zout en honing zijn opgelost. Roer er dan lepelsgewijs de olie door tot de dressing naar wens is (niet te zuur). Snijd de rucola eenmaal doormidden en vermeng het blad met de veldsla. Maak de slasoorten licht aan met circa 3 eetlepels van de dressing. Verwarm de ciabatta`s heel licht in een voorverwarmde oven. Leg de helften met de snijkant naar boven twee aan twee op de borden. Verdeel driekwart van de salade over de ciabatta`s en drapeer daar de haringen overheen. Bestrooi de haringen met de resterende salade en strooi daar de pijnboompitten, de kappertjes en de brunoise van komkommer en paprika overheen.

Serveertip

Garneer de borden met de cornichons.

Bron

NRC 1995 (?)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van albondigas


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van albondigas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top