Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2012
  • Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

    Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

    Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

  • Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

    Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

    Smeuïge kip-preischotel met blauwe kaassaus

Dit gerecht staat bij ons thuis regelmatig op tafel. Het is erg lekker, snel klaar en ook kinderen zijn er dol op. De prei wordt door de blauwe kaassaus heel zacht van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 stokbroden
- 400 gram kip in stukjes
- 6 preien fijn gesneden
- bekertje creme fraiche (ca 125 ml)
- 125 gram blauwe kaas in stukjes
- boter voor bakken en invetten
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met zout en peper en bak het gaar. Verwarm ondertussen in een steelpannetje de creme fraiche met de blauwe kaas. Roer het regelmatig door totdat de blauwe kaas is gesmolten en er een mooie saus ontstaat. Haal de saus van het vuur.

Vet een overschaal in met boter. Verdeel de prei en de kip over de schaal en giet de blauwe kaas er overheen. Doe de schaal ca. 20 minuten in de oven. Als je afbakbrood hebt, leg deze er dan 6-8 minuten voor het einde bij.

Bestrooi de schotel met wat peper en zout, serveer met het stokbrood. Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Yo66 avatar
Yo66 19-02-2019

Heerlijk recept. Ik gebruik altijd veel prei. Alleen het witte en lichtgroene. Voor de saus gebruik ik altijd verschillende soorten schimmelkazen door elkaar heen. Ik ga dan ruim over de hoeveelheid van 125 gr. heen. Zelfs wel meer dan het dubbele. Heerlijk vinden we het. Lekker pittig op deze manier.

joke222 avatar
joke222 25-09-2015

Heb je recept mee genomen, gaan hem zondag eten, laat het je weten. gr. Joke

marie-france avatar
marie-france 19-05-2013

Vanavond deze saus over de bloemkool gedaan en even onder de grill. Heerlijk! Groetjes, Marijke

marie-france avatar
marie-france 01-02-2013

Erg lekker gegeten vanavond. Bij gebrek aan blauw schimmelkaas had ik zuivelspread rucola-pesto, ging ook heel goed. Inderdaad de prei even omgeschept met de kip en de schotel afgemaakt met geraspte kaas. Dit eten we vaker.

vanillemaantje avatar
vanillemaantje 02-01-2013

Ik heb hem zojuist geprobeerd. Mij smaakte de schotel erg goed! Alleen mijn dochter, van bijna 2, vond er niks aan... Had ik ook niet verwacht. Ga de schotel zeker nog een keer maken. Bedankt!

debbykroese avatar
debbykroese 17-10-2012

Was heerlijk! Ik had alleen wel wat meer "saus" verwacht om het brood in te dopen. Denk volgende keer ook met pasta.

alie2 avatar
alie2 19-09-2012

Vandaag hebben we het gegeten met pasta"Tagliatelle".De prei even meegebakken met de kip.Ook minder prei gebruikt,maar verder erg lekker.Groetjes Alie

nicoleridders avatar
nicoleridders 16-09-2012

Even wat tips: toch beter om eerst even de prei een paar minuutjes voor te koken. De saus is te weinig om de prei zacht te maken. 4 preistronken is meer dan genoeg. Verder was het heerlijk!

hermien_kg avatar
hermien_kg 14-09-2012

Vanavond hebben we genoten van deze heerlijke schotel, die super snel klaar te maken is. Echt iets voor het weekend. Komt zeker vaker op tafel en dan ook een keer met pasta (ik ben niet zo`n broodeter). Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien

alie2 avatar
alie2 14-09-2012

Oww,dit klinkt lekker.Groetjes Alie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten