Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-04-2012
  • Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

    Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

    Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

  • Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

    Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

    Geurige specerijen gehaktballen met zoetzure saus

Gehaktballen op deze manier garen geeft weer een andere smaak dan als wanneer gehaktballen eerst vooraf bruin gebakken worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR GEHAKTBALLEN:
500 g rundergehakt
1 kleine geraspt ui
1 t zout
1/4 t zwarte peper
mespunt nootmuskaat
1/2 t korianderpoeder
1/2 e Worcestersaus
1/2 e witte suiker
3-4 cream crackers, verkruimeld in keukenmachine en erna tot een papje gemaakt van melk of karnemelk (de crackers geven een iets andere smaak dan broodkruim)
1 ei
bloem voor om gehaktballen

1. Meng alle ingrediënten en draai er balletjes van. (8)
2. Laat balletjes opstijven in koelkast.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR ZOETZURE SAUS:
250 ml tomatenketchup
175-200 ml water
125 ml rode wijnazijn
2 t Worcestersaus
1 volle t Franse mosterd
125 ml bruine suiker
1/2-1 t tabasco
2 teentjes knoflook, fijn
zout

Meng alle ingrediënten in een steelpan en kook zachtjes voor 15 min.

BAKKEN VAN GEHAKTBALLEN:
1. Rol gehaktballetjes door bloem en verdeel ze over een ingevette ovenschaal.
2. Verdeel zoetzure saus erover.
3. Bak gehaktballetjes in oven bij 180*C voor zo 35-45 min. tot gaar terwijl jij zo af en toe van de saus eroverheen gieten.

Bron

Proeven en experimenyeren

Serveertip

Ik vind dit heerlijk met groene boontjes met spekjes en aardappelpuree.

Deze balletjes zou jij ook in een stoofpan kunnen klaarmaken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Juanita2 avatar
Juanita2 01-06-2013

Gisteren gegeten met andijviestamppot. Erg lekker!

estherbakermans avatar
estherbakermans 22-05-2013

hallo deon ik heb ze vandaag gemaakt en het was over heerlijk ik had er boontjes omwikkeld met Schwarzwalder Schinken bijgedaan en een aardappelwafel zo kon alles de oven in dus een luie dag maar het smaakte erg goed mijn zoon vroeg meteen wanneer eten we ze weer dan maak ik ze voor bij de borrel met wat turks brood dat zal ook goed gaan gr esther

karin11213 avatar
karin11213 21-05-2013

ziet er lekker uit, ga het uitproberen. Dank je wel.

Juanita2 avatar
Juanita2 21-05-2013

ook net even anders dan mijn saus, die trouwens elke keer anders is, want ik doe het op gevoel. Ga deze snel proberen.

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 21-05-2013

goed dat de gerechten af en toe voorbij komen. Deze had ik gemist en ga ik zeker eens maken.

Hanny15 avatar
Hanny15 21-05-2013

lijkt me heerlijk, ik ga ze binnenkort maken! Gr. Hanny

hedy1962 avatar
hedy1962 21-05-2013

Hallo Deon, Dit recept is net weer anders , dan dat ik gehaktballen klaarmaak en daarom lijkt het mij heel lekker om ze een keer op jouw manier klaar te maken. Je hoort mijn reactie. Nog een hele fijne dag verder. Groetjes, Hedy

estherbakermans avatar
estherbakermans 21-05-2013

ga het deze week nog maken deon gr esther

Purrie avatar
Purrie 21-05-2013

lijkt me lekker Deon! Dank voor dit recept!

Pollepel3 avatar
Pollepel3 06-06-2012

Lijkt me heerlijk, ga het binnenkort maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten