hartige galettes

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2012
  • hartige galettes

    Hartige galettes

    Hartige galettes

In Normandië en Bretagne kun je hartige galettes (crêpes van boekweitmeel) eten. De `galette complète` is een eenvoudige lekkere versie met ham en ei.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 g boekweitmeel
2 eieren
300 ml volle melk
60 gesmolten boter 
+ 30 g boter voor erop
8 plakjes ham
8 kleine eieren
125 g geraspte kaas (emmenthaler 
of gruyère)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 762,93 kcal
Koolhydraten 42,62 g
Eiwitten 46,72 g
Vetten 44,50 g

Voorbereiding

Klop een dik egaal beslag van meel, eieren en 100 ml melk. Voeg al kloppend de rest van de melk en 175 ml water toe en klop de boter erdoor. Gebruik liefst 2 middelgrote koekenpannen tegelijk, verhit ze op halfhoog vuur en bak van het beslag (zonder boter) 8 dunne flensjes.

Bereidingswijze

Leg ze voor het vullen een voor een terug in de pan. Leg op elk flensje een klontje boter en laat smelten. Leg er dan een plakje ham op. Breek een ei boven het flensje en verspreid het eiwit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft en in het midden ligt. Bestrooi met de kaas. Klap de randen naar binnen, zodat een vierkant ontstaat terwijl de dooier zichtbaar blijft.

Bron

Delicious.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten