Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. hartige galettes

hartige galettes

Door: cat4u

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2012

Ingrediënten 4 personen


225 g boekweitmeel
2 eieren
300 ml volle melk
60 gesmolten boter 
+ 30 g boter voor erop
8 plakjes ham
8 kleine eieren
125 g geraspte kaas (emmenthaler 
of gruyère)


hartige galettes
hartige galettes

In Normandië en Bretagne kun je hartige galettes (crêpes van boekweitmeel) eten. De `galette complète` is een eenvoudige lekkere versie met ham en ei.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop een dik egaal beslag van meel, eieren en 100 ml melk. Voeg al kloppend de rest van de melk en 175 ml water toe en klop de boter erdoor. Gebruik liefst 2 middelgrote koekenpannen tegelijk, verhit ze op halfhoog vuur en bak van het beslag (zonder boter) 8 dunne flensjes.

Bereidingswijze

Leg ze voor het vullen een voor een terug in de pan. Leg op elk flensje een klontje boter en laat smelten. Leg er dan een plakje ham op. Breek een ei boven het flensje en verspreid het eiwit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft en in het midden ligt. Bestrooi met de kaas. Klap de randen naar binnen, zodat een vierkant ontstaat terwijl de dooier zichtbaar blijft.

Bron

Delicious.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cat4u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top