Heel snel ragoutbroodje
- Nederlands, Tussendoortje
- 20-30 min.
Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken!
Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden.
Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 plakjes bladerdeeg.4 bevroren kroketten (ik heb vleeskroketten genomen).* Zie aanvulling over dikke kroketten bij serveertips.
1 ei.
Wat bloem (om te bestuiven).
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 270,65 kcal |
Koolhydraten | 27,70 g |
Eiwitten | 9,17 g |
Vetten | 13,35 g |
Benodigdheden
Deegroller, Oven. Bakpapier. Kwastje om het bladerdeeg te bestrijken.Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C graden.
- Kluts het ei los.
- Strooi wat bloem op je werkvlak.
- Ontdooi het bladerdeeg en strooi ook daar een weinig bloem op.
- Rol de plak bladerdeeg iets naar één kant uit tot het om de kroket past (even meten).
- Druk niet te hard met de deegroller anders verliest het bladerdeeg zijn luchtigheid.
- Smeer het bladerdeeg met een kwastje aan de korte kant in met wat ei.
Bereidingswijze
- Leg de bevroren (of half ontdooide) kroket erop en rol het op.
- Druk de zijkanten dicht.
- Bestrijk met het losgeklopte ei.
- Als je een bruiner korstje wilt laat dan het ei op het broodje even `drogen` en besmeer het daarna nog een keer (je hebt toch genoeg ei)
- Leg bakpapier (of bakvel) op de bakplaat en leg de broodjes erop met de naad naar beneden.
- Bak ze in de oven op 200°C voor zo`n 25-30minuten.
- Terwijl het bladerdeeg bakt wordt de bevroren kroket lekker zacht!
- En dan heb je een heerlijk ragoutbroodje en je zal echt niet weten dat er een kroket in zit!
Bron
Rudolph van Veen (24 Kitchen)
Serveertip
- Bij een feestje, verjaardag, of zomaar wanneer je trek hebt in iets hartigs.
- Ik kreeg een reactie van Lunafairy dat zij Dobben kroketten had gebruikt en dat ze de raad gaf om die half te ontdooien. Ik had geen Dobben kroketten gebruikt maar nu begrijp ik waarom ze dat schreef want die kroketten zijn behoorlijk dik. De volgende keer als ik Dobben kroketten neem zal ik ook de kroketten half laten ontdooien. Dus mocht je Dikke kroketten hebben laat ze dan half ontdooien.