noedelsalade met komkommer

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram kipfilet
250 gram mienestjes
200 gram peultjes
2 cm verse gember, geschild
1 citroen,uitgeperst
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 komkommer
3 bosuitjes, in ringetjes
15 gram verse koriander, alleen de blaadjes.
3 eetlepels ongezouten pinda`s,grof gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng een pan water met wat zout tegen de kook aan.
Laat hierin de hele kipfilet in 20 minuten gaar worden (pocheren).
Kook ondertussen de mie 8 minuten in water.
Giet af en laat afkoelen, onder koud stromend water.
Kook ondertussen de peultjes in 3 minuten beetgaar.
Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Rasp de gember.
Meng het met de citroensap, de pindakaas, sojasaus en 4 eetlepels water tot een gladde dressing.
Meng door de mie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ongeschilde komkommer in plakken en snijd die in reepjes van 1/2 cm.
Snijd de kipfilet in plakjes.
Meng kip, komkommer,peultjes , bosui en koriander door de mie.
Bestrooi met de pinda`s.

Bron

allerhande

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten