Simpele sperziebonensalade met kipreepjes
- Bijgerecht
- 10-20 min.
Een simpele smakelijke salade, en snel klaar! Knoflookflintertjes, rode uienringetjes, een scheutje blanke balsamico-azijn en een scheutje goede olijfolie zijn het geheime wapen. Met wat kipreepjes geef je deze salade een zoet-hartige touch en de bite contrasteert mooi met die van de sperziebonen.
Ook (of juist!) bij een simpel gerecht als dit maakt de kwaliteit van je ingredienten het verschil.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gr goede verse sperziebonen, afgehaald- knoflook naar smaak, in flinterdunne plakjes
- 1 rode ui, in flinterdunne ringetjes
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- scheutje balsamico bianco of een andere witte wijnazijn
- scheutje olijfolie extra vergine
- zout, desgewenst wat peper
- kipreepjes of kalkoenreepjes (vleeswaren); vegetariers verzinnen vast iets anders
Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar in water met wat zout. Intussen snijd je de knoflook en de rode ui ragfijn en snijd je de bleekselderij in dunne plakjes. Giet de sperziebonen af en doe ze over in een schaal of kom. Giet er een scheutje balsamico over, meng, en dan een scheutje olijfolie, meng weer. Schep de knoflook en de uiringetjes erdoor. Garneer met de kipreepjes.
Serveertip
Ik serveer deze salade graag lauwwarm bij rozemarijnaardappeltjes uit de oven.
Maar ik zorg altijd dat er nog wat overblijft voor de volgende dag want koud is deze salade ook heel lekker. Bij een BBQ past het ook goed en het is prima vsn te voren te maken en een uurtje of wat afgedekt buiten de koelkast te bewaren. Doe dan de kipreepjes er pas op het laatst bij.