Pavlova van rode bosvruchten

  • Europees, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2014
  • Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

  • Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

  • Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

  • Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

    Pavlova van rode bosvruchten

Dit is echt een aanrader voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van het zoete van de taart en het fris zure van het fruit doet elke tong strelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Ingredienten:


6 eiwitten


4 theelepels witte wijnazijn


4 theelepels maizena


300 gram fijne suiker


1 of 2 theelepels citroen essence



Voor de garnering:


500 gram gezoete opgeklopte lobbige slagroom


Wat suiker om het fruit mee te marineren.


Verse frambozen, aardbeien, bosbessen, aalbessen, kersen en bramen.


1 pot frambozenjam.


1 busje poedersuiker.


wat muntblaadjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer


Springvorm 24


Bakpapier


Bakspray


Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 C. Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier op de bodem en spray het in met bakspray.


Zet alle ingredienten afgemeten klaar voordat u begint.


Zorg dat de voorwerpen die je gebruikt (beslagkom, mixer en spatel) vetvrij zijn anders zakken je eiwitten in.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop de helft van de suiker, de maizena en het azijn er door. Blijf kort kloppen tot de suiker is opgelost. Klop kort de resterende suiker er door. Schep het eiwitschuim in de springvorm en strijk het luchtig glad met een spatel. Zet de Pavlova 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven tot het schuim aan de buitenkant hard is geworden. De binnenkant moet nog zacht zijn . Laat afkoelen in een openstaande oven.


Klop de slagroom met wat suiker stijf, smeer op de Pavlova wat jam, doe nu de slagroom erop en daarop flink wat verse gemengde bosvruchten.

Serveertip

Strooi vlak voor het opdienen de taart royaal met poedersuiker en wat muntblaadjes.


Ook lekker met allerlei andere verse vruchten zoals, passievruchten, kiwi, perziken, abrikozen enz.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mirjamjose avatar
mirjamjose 19-01-2014

Dank je Edith, geniet ervan. Het is een groot succes bij mijn vrienden en familie als ik hier voor de dag mee kom.

zomernacht avatar
zomernacht 18-01-2014

wil dit recept graag bewaren en hopelijk is dat ook gelukt ! dank je wel en lieve groetjes Edith.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten