1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Bessen
  5. Aalbessen
  6. Pavlova van rode bosvruchten

Pavlova van rode bosvruchten

  • Europees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2014

Ingrediënten 1 personen


Ingredienten:
6 eiwitten
4 theelepels witte wijnazijn
4 theelepels maizena
300 gram fijne suiker
1 of 2 theelepels citroen essence
Voor de garnering:
500 gram gezoete opgeklopte lobbige slagroom
Wat suiker om het fruit mee te marineren.
Verse frambozen, aardbeien, bosbessen, aalbessen, kersen en bramen.
1 pot frambozenjam.
1 busje poedersuiker.
wat muntblaadjes.


Verder heb je nodig


Mixer
Springvorm 24
Bakpapier
Bakspray
Oven


Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova van rode bosvruchten
Pavlova met rood fruit
Pavlova met rood fruit

Dit is echt een aanrader voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van het zoete van de taart en het fris zure van het fruit doet elke tong strelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 C. Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier op de bodem en spray het in met bakspray.
Zet alle ingredienten afgemeten klaar voordat u begint.
Zorg dat de voorwerpen die je gebruikt (beslagkom, mixer en spatel) vetvrij zijn anders zakken je eiwitten in.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop de helft van de suiker, de maizena en het azijn er door. Blijf kort kloppen tot de suiker is opgelost. Klop kort de resterende suiker er door. Schep het eiwitschuim in de springvorm en strijk het luchtig glad met een spatel. Zet de Pavlova 45 minuten tot 1 uur in de voorverwarmde oven tot het schuim aan de buitenkant hard is geworden. De binnenkant moet nog zacht zijn . Laat afkoelen in een openstaande oven.
Klop de slagroom met wat suiker stijf, smeer op de Pavlova wat jam, doe nu de slagroom erop en daarop flink wat verse gemengde bosvruchten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Strooi vlak voor het opdienen de taart royaal met poedersuiker en wat muntblaadjes.
Ook lekker met allerlei andere verse vruchten zoals, passievruchten, kiwi, perziken, abrikozen enz.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjamjose


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjamjose
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top