Snert à lá Nynke

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2012
  • Snert à lá Nynke

    Snert à lá Nynke

    Snert à lá Nynke

Ik maak dit altijd op de zaterdag van de Sinterklaas intocht in ons dorp, dit is per ongeluk een traditie geworden.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 gram spliterwten, 500 gram groene erwten,
1 kg vleeskrabbetjes, 3 speklappen, 1 of 2 winterwortel,1 of 2 prei, knolselderij, 2 aardappel, 3 uien, peterselie en selderij, peper en zout, 3 bouillonblokjes, rookworst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Enorme kookpan, zelf heb ik een van 12 liter

Voorbereiding

De erwten een nacht laten weken. Groente snijden, peterselie en selderij fijnhakken

Bereidingswijze

Het vlees en de bouillonblokjes bij de erwten in de pan doen en dit laten trekken.
Het vlees uit de pan nemen en in stukjes snijden.
De groente en het vlees toevoegen en langzaam laten garen.
Op smaak brengen met peper en zout. De peterselie en selderij toevoegen.
De rookworst als laatste toevoegen






Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 29-06-2014

Hoi Nynke, het is nog een beetje vroeg voor snert maar zogauw het de tijd ervoor wordt ga ik deze zeker een keer maken. Dank je wel hiervoor en je hoort het t.z.t. zeker van me!! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

zoetmusje avatar
zoetmusje 28-06-2014

dat deed ik vroeger,toen de kinderen nog klein waren ook. erwtensoep...en dan...kadootjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten