Jambalaya met auberginedip

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2012
  • Jambalaya met auberginedip

    Jambalaya met auberginedip

    Jambalaya met auberginedip

Een heerlijk creools / Caribisch gerecht waarbij de naam alleen al de gasten doet watertanden van nieuwsgierigheid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Jambalaya:
100g hamblokjes
100g roze garnalen
6 kippenbouten (of vleugels)
1 klein blikje mais
handvol diepgevroren erwten
1 rode en 1 groene paprika
6 stengels witte selder
1 grote ui
6 teentjes look
Bakje kerstomaatjes
300g bakrijst (bosto mediterraneo is lekker)
1 glas bruine rum
1 potje tomatenpuree
ketchup
bastaardsuiker
kippenbouillon
Loempiasaus
Kruiden: paprikapoeder, kippenkruiden, lookpoeder, caribische kruidenmix (Carrefour: bourgignon), currypoeder, cayennepeper

Auberginedip
1 grote aubergine
1 blik tomatenblokjes (gekruid met chili evt.)
ketchup
1 flesjes light room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Alle groenten fijn snijden.
Marineer kippenbouten: smeer in met mengsel van arachideolie, paprikapoeder, kippenkruiden, lookpoeder, caribische kruidenmix (Carrefour: bourgignon), currypoeder, cayennepeper...
Laat de kippenbouillon opwarmen tot net onder kookpunt

Bereidingswijze

- Smeer 4 grote boterhammen in met een mengsel van olie / loempiasaus - rooster knapperig bruin
- Bak de kippenbouten bruin (bijna gaar) / leg apart
- Fruit ui en look
- Voeg hamblokjes en mais toe
- Bak selder mee
- Bak paprika mee
- Voeg rijst toe, laat glazig worden
- Blus met rum
- Voeg erwten toe
- Voeg tomatenpuree toe
- Verminder het vuur en giet op met kippenbouillon. Blijf erbij en laat telkens de bouillon uitkoken terwijl je er toevoegt.
- Goed kruiden met zout en alle bovenstaande kruiden
- Blijf herhalen tot rijst gaar is
- Voeg kip opnieuw toe
- Roer halve kerstomaatjes op het einde eronder

Dip:
- Meng de gesneden aubergine met de tomaten
- Verhit olijfolie en stoof het mengsel.
- Voeg room toe
- Pureer met de handmixer
- Laat afkoelen

Bron

Eigen recept o.b.v. aantal andere

Serveertip

- Strooi over de jamabalaya wat gehakte peterselie
- Doe de dip in een aparte schaal
- Serveer er de toast bij en laat iedereen maar dippen (fingerfood: doet het nog zo goed smaken!)

Laatste reacties

gitta_b avatar
gitta_b 05-04-2012

en de garnaaltjes als laatste erbij, neem ik aan? ziet er erg lekker uit!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten