Jambalaya met auberginedip
- Caribisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-04-2012
Een heerlijk creools / Caribisch gerecht waarbij de naam alleen al de gasten doet watertanden van nieuwsgierigheid.
Ingrediënten 4 personen
Jambalaya:100g hamblokjes
100g roze garnalen
6 kippenbouten (of vleugels)
1 klein blikje mais
handvol diepgevroren erwten
1 rode en 1 groene paprika
6 stengels witte selder
1 grote ui
6 teentjes look
Bakje kerstomaatjes
300g bakrijst (bosto mediterraneo is lekker)
1 glas bruine rum
1 potje tomatenpuree
ketchup
bastaardsuiker
kippenbouillon
Loempiasaus
Kruiden: paprikapoeder, kippenkruiden, lookpoeder, caribische kruidenmix (Carrefour: bourgignon), currypoeder, cayennepeper
Auberginedip
1 grote aubergine
1 blik tomatenblokjes (gekruid met chili evt.)
ketchup
1 flesjes light room
Voorbereiding
Alle groenten fijn snijden.
Marineer kippenbouten: smeer in met mengsel van arachideolie, paprikapoeder, kippenkruiden, lookpoeder, caribische kruidenmix (Carrefour: bourgignon), currypoeder, cayennepeper...
Laat de kippenbouillon opwarmen tot net onder kookpunt
Bereidingswijze
- Smeer 4 grote boterhammen in met een mengsel van olie / loempiasaus - rooster knapperig bruin
- Bak de kippenbouten bruin (bijna gaar) / leg apart
- Fruit ui en look
- Voeg hamblokjes en mais toe
- Bak selder mee
- Bak paprika mee
- Voeg rijst toe, laat glazig worden
- Blus met rum
- Voeg erwten toe
- Voeg tomatenpuree toe
- Verminder het vuur en giet op met kippenbouillon. Blijf erbij en laat telkens de bouillon uitkoken terwijl je er toevoegt.
- Goed kruiden met zout en alle bovenstaande kruiden
- Blijf herhalen tot rijst gaar is
- Voeg kip opnieuw toe
- Roer halve kerstomaatjes op het einde eronder
Dip:
- Meng de gesneden aubergine met de tomaten
- Verhit olijfolie en stoof het mengsel.
- Voeg room toe
- Pureer met de handmixer
- Laat afkoelen
Bron
Eigen recept o.b.v. aantal andere
Serveertip
- Strooi over de jamabalaya wat gehakte peterselie
- Doe de dip in een aparte schaal
- Serveer er de toast bij en laat iedereen maar dippen (fingerfood: doet het nog zo goed smaken!)
Laatste reacties
en de garnaaltjes als laatste erbij, neem ik aan? ziet er erg lekker uit!