Frisse eiersalade
- Salade
- 10-20 min.
Minder vet én minder zout dan een gekochte eiersalade, maar veel lekkerder!
Ingrediënten
4 hardgekookte eieren (eidooier moet hard zijn maar niet groen!)1 bosui/lente-ui
25 gram zoutarme mayonaise
1 tl zoutarme mosterd
50 gram griekse of turkse yoghurt
peper
bieslook
kerriepoeder
paprikapoeder
selderie
peterselie
1 kleine fijn gesneden augurk
citroensap
(eventueel losalt/bewust zout)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 525,16 kcal |
Koolhydraten | 7,47 g |
Eiwitten | 28,92 g |
Vetten | 41,53 g |
Voorbereiding
Zet 4 eieren op in een pan koud water. Kook de eieren 8 minuten, gerekend vanaf het moment dat het water echt kookt. Gooi het water uit de pan in de gootsteen en laat een paar minuten koud water over de eieren stromen.
Laat verder afkoelen.
Bereidingswijze
Pel de eieren en zorg dat er geen stukjes schaal achterblijven. Spoel ze eventueel even af en dep droog. Snijd de eieren door en doe het eigeel in een bakje. Snijd de eiwitten in kleine stukjes.
Prak het eigeel. Doe hier de mayonaise, yoghurt en mosterd doorheen.
Snijd het bosuitje in kleine halve ringetjes, zo fijn mogelijk. Snijd de augurk in hele kleine stukjes. Doe de bosui, de augurk en de kruiden bij het eigeelmengsel. Voeg en paar druppels citroensap toe. Roer goed door. Proef, en voeg zo nodig wat extra peper of kruiden toe. Roer daarna de stukjes eigeel voorzichtig door het mengsel.
Eventueel kun je naar smaak een klein beetje losalt/bewust zout toevoegen.
Serveertip
Deze eiersalade is heerlijk op een broodje bij de Paasbrunch, of gewoon op een toastje!
Serveer in een gezellig schaaltje.