1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. doperwten ovenschotel

doperwten ovenschotel

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-1999

Ingrediënten 2 personen


Boter, uien,300 gram rundergehakt, peper , zout, klein blikje tomatenpuree, blikje doperwten, aardappelpuree van Maggie voor ovenschotel.



Lekker snel hollands en toch even anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet een ovenschaal licht in met boter en verwarm de oven op 220 graden celcius.

Bereidingswijze

Laat een klein stukje boter in de pan smelten, fruit hierin de ui rul nu het gehakt die je gekruid hebt met zout en peper evt. met andere kruiden.Wanneer het gehakt mooi bruin is voegt je een half blikje tot een blikje van het tomatenpuree erbij even alles goed door roeren.Maak nu de aardappelpuree klaar volgens de aanwijzingen op het pak.Leg nu eerst het gehakt in de ovenschaal daarna de uitgelekte doperwten en daarna de aarappelpuree.Evt. kun je dit alles nog wat bestrooien met geraspte kaas.Laat de ovenschotel nu in een oven van 220 graden in 20 minuten mooi bruin worden.
Eet smakelijk

Serveertip

Lekker met een frisse salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rakkoes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rakkoes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top