Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

  • Internationaal, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2012
  • Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

    Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

    Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

  • Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

    Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

    Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

Heerlijk fris ijs, heel feestelijk met de vanille/rozemarijnsiroop. Die siroop is volgens mijn man zo super dat je er zelfs een stuk karton lekker mee kan krijgen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
IJS:
1 dl water, 150 g suiker, 2 dl slagroom, 5 eidooiers, sap en rasp van 2 citroenen.
SIROOP: 1,5 dl water, 2 takjes rozemarijn, 1 opengesneden vanillestokje, 100 g suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm + plasticfolie (niet nodig als je een siliconen cakevorm hebt), mixer, pan met dikke bodem

Voorbereiding

Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit.

Bereidingswijze

Verwarm voor de semifreddo 100 ml water met 150 gr suiker op een laag vuur tot de suiker is gesmolten. Gebruik hiervoor een pan met een dikke bodem, of neem een gewone pan die je op niet direct op het vuur maar op een warmhoudplaatje zet. Zet het vuur hoog wanneer de suiker is gesmolten. na een paar minuten zal de stroop gaan karamelliseren en kleuren aan de randen. Dan is de stroop klaar.
Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast. Klop in een andere kom de eierdooiers met een mixer tot ze bleek gekleurd en luchtig zijn. Giet de suikerstroop er voorzichtig bij terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen terwijl het mengsel afkoelt, en dik en glanzend wordt. Voeg nu de citroensap, citroenrasp en slagroom toe. Gebruik hier niet de mixer voor, maar spatel met een lepel.
Giet het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm en plaats hem tenminste 4 uur in de vriezer.
SIROOP: Breng in een pan met dikke bodem de ingrediënten aan de kook en laat minstens een uur (hoe langer hoe lekkerder)zachtjes trekken (met deksel). Laat daarna inkoken tot siroopdikte (zonder deksel, vuur hoog) zeven en af laten koelen.

Bron

kruidenthuis, aangepast

Serveertip

zie foto

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 06-10-2012

Bedankt voor je tip in het kookforum en heb even tussen je recepten gesnuffeld en dit lekkers meegenomen. Bedankt groet Ria

klaskej avatar
klaskej 14-04-2012

Ik heb het gemaakt,zalig. Alweer zo`n goed recept van jou. Dank je. Volgens mij is het ook lekker met aardbeien- of frambozenpuree. Groet, Klaske.

ArualB avatar
ArualB 11-04-2012

Ziet er lekker uit, eerst nog even een nieuwe rozemarijn aanschaffen. Bedankt, Laura

pwiggers avatar
pwiggers 10-04-2012

Hoi Nelly, Dit heerlijke ijsrecept neem ik graag van je mee. Lekker voor de zomer! Bedankt en groeten van Petra

parel62 avatar
parel62 10-04-2012

hhaahha ik ook zonder karton ,maar neem het wel van je mee ga ik gauw eens proberen.Ziet er lekker uit.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 04-04-2012

lijkt me lekker, zelfs zonder karton, groet Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten