1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. zomers stamppotje met knolselderij, paksoi en rucola

zomers stamppotje met knolselderij, paksoi en rucola

Door: Angelietje

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-04-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gram knolselderij
500 gram aardappelen
1 groente bouillon tablet
5 augurken
3 eetlepels zilveruitjes
1 paksoi
200 gram rucola
gedroogde peper
Zout
Klontje boter
3 eetlepels stevige yoghurt



Fris en smaakvol zomers stamppotje met knolselderij, paksoi en rucola. Door de kruidige combinatie van rucola met de frisse bite van de rauwe paksoi verrassend en nog eens heel gezond!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels en knolselderij schillen en in stukken snijden.
Paksoi wassen en grof snijden ( ca.1 cm breed)
Augurken fijnsnijden

Bereidingswijze

- aardappelen met knolselderij in ruim water met groente bouillon gaarkoken
- nadat dit gaar is, afgieten en wat kookvocht bewaren voor puree
- aardappels en knolselderij stampen. Luchtige puree maken door klontje boter, wat kookvocht en yoghurt toe toe voegen
-Naar smaak gedroogde peper en zout toevoegen.
- tot slot augurk, zilveruitjes paksoi en rucola toevoegen
- omscheppen tot paksoi en rucola iets is geslonken door de warmte

Serveertip

Heerlijk met een beetje mosterd en rundersausijsjes of lamsworstjes. En als vegetarische variant bij opscheppen feta over stamppotje verkruimelen.

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Angelietje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top