1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-04-2012

Ingrediënten 6 personen


7 a 8 plakjes bladerdeeg
8 grote eieren
200 ml room of melk
350 g geraspte jonge kaas
200 g ontbijtspek of ham


Verder heb je nodig


24 cm vorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten).
Prik het bladerdeeg overal in met een vork.
Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen.
2. Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
3. Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.
4. Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa
5. Voeg de geraspte kaas toe en doe de room of de melk bij het eimengsel en tenslotte het spek of de ham. Voeg een beetje peper en zout toe. Bij gebruik van spek alleen peper toevoegen.
6. Giet het eimengsel in de vorm. Let erop dat de ingrediƫnten gelijkmatig verdeeld worden.
7. Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 tot 50 minuten gaar bakken. Begin op 180 graden C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 graden. De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.

Serveertip

De quiche is kou ook heerlijk

Bron

Proef van de keurslager nummer 3/2011



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corry65


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corry65
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top