Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Door: Wilrieke2

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2012

Ingrediënten 6 personen


8 plakjes bladerdeeg
6 eieren
1 pakje slagroom of 200 ml melk
boter om in te vetten
pakje spek- of hamblokjes
2 uien
3 tomaten
150 gr geraspte kaas (bij voorkeur Gruyere, neem anders belegen Goudse kaas)
versgemalen peper en evt. zout naar smaak
extra: springvorm


Quiche Lorraine

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl

Officieel wordt een quiche Lorraine zonder groenten gemaakt. Ik geef de voorkeur aan deze versie met ui en tomaat.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg ze naast elkaar om te ontdooien. Vet de springvorm in. Schil de uien en snijd ze fijn. Snijd de tomaten fijn. Verwijder desgewenst pitjes en sap om een drogere quiche te krijgen.
Bak de spek- of hamblokjes in een Koekenpan (geen boeter of olie toevoegen). Voeg wanneer deze bijna gaar zijn de uien toe. Bak op het laatst de tomaten nog even mee. Breng op smaak met peper en zout (bedenk dat door het vlees het mengsel al flink zout is).
Klop de eieren los met room of melk en voeg de helft van de geraspte kaas toe.
Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Schik de spekjes met ui en tomaat op het bladerdeeg. Schenk het eiermengsel erover. Strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche.
Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar. De quiche dient stevig te zijn.

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Kijk voor meer inspiratie en recepten op www.kruidenthuis.nl

Bron

Www.kruidenthuis.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Wilrieke2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top