1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Biefstuk
  6. Biefstuk

Biefstuk

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-04-2012

Ingrediënten


Biefstuk
versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
zonnebloemolie of boter


Biefstuk

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl

Copyright foto: www.kruidenthuis.nl

Bak de perfecte biefstuk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze ten minste een half uur op temperatuur komen. Wrijf de biefstuk alvast in met versgemalen peper. Zout kun je na het bakken over de biefstuk strooien. Doe je dit al voor het bakken, dan onttrekt het zout vocht uit het vlees en wordt je biefstuk minder sappig.
Verhit in een koekenpan de olie of boter. Voeg de biefstuk toe als de olie of boter goed heet is, zodat het vlees meteen dichtschroeit en daardoor sappig blijft.
Bak het vlees aan beide kanten terwijl je het regelmatig omdraait. Houd onderstaand schema aan voor het gewenste resultaat:
rare (aangeschroeid): bak 1 minuut per kant
medium rare (licht gebakken): bak 1-2 minuten per kant
medium (half doorbakken): bak 2-3 minuten per kant
welldone (doorbakken): bak 3-4 minuten per kant
Leg de biefstuk nadat je deze uit de pan haalt direct op een bord, onder een deksel of een stukje aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich door het vlees verdelen en krijg je het meest malse, sappige stukje vlees.

Bron

Www.kruidenthuis.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Wilrieke2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Wilrieke2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top