chipotle-tomatensaus

  • Mexicaans, Saus/dressing
  • 60-120 min.
  • chipotle-tomatensaus

    Chipotle-tomatensaus

    Chipotle-tomatensaus

  • chipotle-tomatensaus

    Chipotle-tomatensaus

    Chipotle-tomatensaus

Wil je echt Mexicaans koken, dan heb je een aantal producten nodig die je (vrijwel uitsluitend) via webwinkels kunt bestellen. Ik heb de smaak te pakken en heb dus een aantal van die producten in huis. Hieronder enkele adressen van webwinkels:
http://www.dailydelisshop.nl/
http://www.natumex.nl/
http://www.elregalomexicano.nl/
Deze rokerige saus vormt de basis voor een aantal gerechten waarin je het "echte Mexico" proeft. De saus wordt gebruikt bij vleesgerechten en bij vegetarische gerechten voor 4-6 personen. Je kunt de saus ruim van te voren bereiden en zelfs invriezen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 blikje chipotles in adobesaus (webwinkel)
2 blikken tomaat op sap à 400 gram
1 ui in smalle ringen
2 tenen knoflook uit de pers
1/4 tl komijnpoeder
150 ml rode wijn
1 laurierblaadje
4-5 takjes tijm en/of rozemarijn
snuf rietsuiker
300 ml bouillon (vers of van blokjes, naar keuze kip of vegetarisch)
olijfolie
zwarte peper en (zee)zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1451,61 kcal
Koolhydraten 119,87 g
Eiwitten 34,78 g
Vetten 68,78 g

Voorbereiding

Neem wat chipotles met aanhangend sap uit het blik en druk fijn tot een puree (1-2 eetlepels puree).

Bereidingswijze

Verhit enkele eetlepels olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe wanneer de olie nog niet te heet is. Bak de ui op zacht vuur glazig (niet bruin!). Hoe langer je bakt, hoe zachter (zoeter) de ui (15-30 minuten). Voeg knoflook en komijn toe en bak nog even zachtjes mee. Voeg bouillon, tomaten,wijn, suiker en kruiden toe. Voeg de chipotlepuree voorzichtigheidshalve in gedeelten toe, want dit is een nogal pittig spulletje. Bepaal zelf hoe heet je de saus wilt maken. Laat het geheel 5 minuten pruttellen en druk de tomaten dan fijn met een pollepel. Laat de saus op zacht vuur nog 20-30 minuten pruttelen. Proef in tussentijd of meer suiker of chipotlepuree gewenst is. Breng de saus op smaak met zwarte peper en (zee)zout.

Bron

"Mexicaans"

Serveertip

Lekker bij Mexicaanse gehaktballetjes en Encillada`s met spinazie en ricotta.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jokevd1 avatar
jokevd1

Doorsturen

Home Recepten