Chocolade-Mango Trifle met Fortune Crumble

  • Thais, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Chocolade-Mango Trifle met Fortune Crumble

    Chocolade-Mango Trifle met Fortune Crumble

    Chocolade-Mango Trifle met Fortune Crumble

De smaak van kardemom is kruidig met een beetje mint en citroen.
Mocht je geen kardemom kunnen vinden: (in geval van nood) 1 theelepel kardemom = 1/2 theelepel kaneel + 1/4 theelepel nootmuskaat

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 plakken chocoladecake
250 ml slagroom, ongeklopt
2 EL suiker
1 Mango
1 EL kardemom, heel
1 Perssinaasappel
1 pakje MeiAsia Thaise Gelukskoekjes (groene thee smaak)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1 Stamp de kardemom fijn in een vijzel, of plet ze met de bolle kant van een lepel om de geur vrij te laten komen.
2 Schep de kardemom over in een kleine kom en voeg de slagroom toe.
Roer kort om en zet in de ijskast.
3 Pers de sinaasappel uit, gooi het vruchtvlees weg.
4 Schil de mango en snijd het in blokjes.
5 Breng de mangostukjes met het sinaasappelsap en 1 EL suiker langzaam in een steelpannetje aan de kook. Laat het fruit afkoelen in de ijskast.
6 Snijd intussen de chocoladecake in blokjes.
7 Haal de slagroom uit de koelkast. De kardemomsmaak is inmiddels in de room getrokken.
Zeef de slagroom en gooi de achterblijvende kardemom weg.
8 Klop de slagroom met 1 EL suiker.
9 Verkruimel de gelukskoekjes (zonder papiertje) met de hand, of voorzichtig in de vijzel.
10 Neem 4 lage glazen en schep hierin om en om,
- het mangomengsel
- een laagje cakeblokjes
- fortune cookie kruimels
- de kardemomslagroom (licht aandrukken)
- het mangomengsel.

Bron

http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/72/chocolademango_trifle_met_fortune_crumble.aspx

Serveertip

Leuk om met Pasen te serveren en iedereen te verrassen met een gelukskoekje

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Esther_2305 avatar
Esther_2305

Doorsturen

Home Recepten