Lamsstoof

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2012

Lekker kruidig stoofpotje waar je warm van wordt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo lamsbout zonder been, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1/2 eetlepel Mild Curry (Pataks), 150 gram zongedroogde tomaten op olie, pot fond, snuf oregano, snuf tijm, 1 gedroogd chilipepertje, 1/2 eetlepel kaneel, zout/peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokken van circa 5 cm, het harde vet eraf snijden en zout/peper erop. Uien in stukje snijden, knoflook grof hakken, chilipepertje fijn maken, zongedroogde tomaten heel klein snijden

Bereidingswijze

Vlees even aanbakken, na een paar minuten de uien toevoegen, na een minuut de currypasta toevoegen. Daarna de overige ingrediënten erbij. Als het vlees niet helemaal onder het vocht staat wat water toevoegen.
Op een zacht pitje laten pruttelen in een dichte pan, hoe langer hoe beter (een uurtje of vier). Daarna deksel eraf en op hoog vuur laten inkoken tot de saus dik is.

Serveertip

Dit is zo lekker dat het niet uitmaakt wat je erbij eet: brood, rijst, pasta of aardappel(puree), allemaal prima. Als groente past bloemkool er verrassend goed bij, maar sla of geroosterde groenten is ook prima.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten