Pizzabodem Zelf Maken (een brooddeeg bodem)
- Multi-cultureel,
- 30-60 min.
Volgt deze stappen en het kunt nooit mislukken.
Deze recept voor pizzabodem gebruik ik al 25 jaar en zover altijd een succes. Mooi droge bodem na het bakken en een half zachte korst.
Ingrediënten 4 personen
500 g tarwemeel1 zakje droge gist (7 g)
200 ml lauwwarme water
4 e olijfolie
1 t zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 515,58 kcal |
Koolhydraten | 79,88 g |
Eiwitten | 16,34 g |
Vetten | 12,48 g |
Bereidingswijze
1. Los gist op in water, laat het tenminste 10 min. staan en roer het vervolgens glad.
2. Zeef bloem op een werktafel en maak met een krabbetje een kuil in het midden.
3. Strooi zout langs rand van bloem.
4. Doen gistoplossing en olijfolie in kuiltje en werk bloem met vingertoppen erdoor van binnen uit naar buiten tot er een gebonden deeg ontstaan.
5. Kneed deeg voor 8-10 min. tot er een elastische deeg vormt.
6. Bol deeg op en doen in een met bloem bestuift schaal en doen daarover een stuk plastiek.
7. Laat deeg op een warme plaats voor 45-60 min. rijzen.
8. Verdeel deeg in 4 delen en rol het uit tot 4 dunne pizzabodems.
9 Verdeel vulling erover en bak tot gaar. (let wel erop dat er een rand van 1+1/2 cm overblijven zonder vulling) Deze rand kunt je ook nog vooraf insmeren met olijfolie voor een meer glanzend en zachter korst.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Bakken van pizza duur zo 15 min. bij 250*C.
Zien ook mijn recept Pizza Margherita