Kip TV Sticks
- Internationaal, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-04-2012
Ik verveelde me en heb dus vanmiddag met kip gespeeld. Erg leuk als borrelhapje (Tapas) of tussendoortje, snack of bij een buffet. Past prima bij de komende pasen. Erg lekker en makkelijk en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
1 kg tv sticks, borstvleugels. Bij voorkeur biologisch.2 el gladde franse mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 mespunt kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kurkumapoeder
Zout
Zwarte peper uit de molen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1929,63 kcal |
Koolhydraten | 5,06 g |
Eiwitten | 173,97 g |
Vetten | 134,41 g |
Benodigdheden
ovenschaal en plastic zak (grote diepvrieszak).Voorbereiding
Was de vleugeltjes en dep ze droog met keukenpapier.
Bereidingswijze
Maak van de specerijen een pasta en breng deze op smaak met zout en peper. Doe dit mengsel in een plastic zak en voeg de sticks toe. Zet de zak een nachtje in de koelkast want dan kan de marinade goed intrekken.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Haal de sticks uit de zak en leg ze verspreid in een ovenschaal. Zet de schaal 3 kwartier in de oven. Na 3 kwartier warm je de oven tot 200 graden (hetelucht 180 graden) en bak je het nog 10 minuten af. Prik dan met een vork in de sticks en als het sap er uit loopt dan zijn ze gaar.
Het geheim is niet alleen de marinade, maar voorgaren op LAGE temperatuur. Zo blijft de kip extreem mals en wordt hij niet droog en dat proef je. We hebben hier vanmiddag voor de buis een ongelooflijke smulpartij gehad ! Herman bedankt.
Bron
Herman den Blijker
Serveertip
Ik heb pas een doos Gewürztraminer (Elzas) gekocht en die moest geprobeerd worden. Deze wijn die paste er prima bij. Anders neem je een glas côtes du Roussilion.
Laatste reacties
Deze staan dus morgen hier weer eens op tafel bij de rest, o, la,la dat wordt lekker kluiven! :)
Ruth kerrie heeft smaak! Kurkuma of geelwortelpoeder met de nadruk op poeder nauwelijks.
lekker recept. maar kun je me mischien vertellen wat ik eventueel i.p.v. kurkuma kan gebruiken, kerrie misschien? ik lees vaker in recepten dat dit erin moet maar ik gebruik dit n.l zelden of nooit en vind het dus eigenlijk onzin om dit te kopen. vast bedankt voor je antwoord. fijn weekend, groetjes ruth
Ziet er lekker uit Alex (ook op de foto`s van Deon) een makkelijk hapje en ik ga dit een keer maken. Groetjes, Louise
Dit ziet er erg lekker uit en neem ik je recept graag mee. Bedankt, groetjes Adeline
Heb dit recept meegenomen; lijkt me heel lekker
Ik had dit eerst [b]Zaterdag avond[/b] voor mezelf gemaakt, maar ik deed nog 1 e ABC ketjap manis ook door de marinade. Dit was lekker hoor! Ik at erbij een salade met tomaat, ijsbergsla, uienringen, mozzarella en zwarte olijven met een olie dressing erover. En ook een met een [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1368957/Eenvoudige-aardappelsalade-met-chutneymayonaise][b]Aardappel in schil en chutney salade[/b][/url] Voor de chutney gebruikte ik zelfgemaakte [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1394527/Peren-chutney][b]Peren chutney[/b][/url] Elk gerechtje complimenteerde elkaar uitstekend. [br] [b]Dit had echt qua smaak een ondertoon van tandoori. Dit zal wel door de kurkuma en kerrie komen. (volgend keer gebruik ik een 1/2 t kurkuma) [br] [b]Zondag avond[/b] hadden we het als borrelhap, maar dan het originele recept. Ook heel lekker. Iets zuurder door de mosterd erin, maar echt een aanrader. [b] Komt er nog meer van dit soort lekkere recepten Alex?
Ik gaan er een Zuid-Afrikaanse Pinotage bij drenken. Zal ook goed passen. Het word een lekkere paas kippeje... *; Deon
Bedankt voor het delen van dit recept. Ik heb een vraag moet het met of zonder deksel in de oven?
Leuk met deze lage temperatuur te werken... daar word de smaak en de malsheid alleen maar beter van.[br] Ik ga het maken... bedankt Alex... ^O^ ..Deon