Kip TV Sticks
- Internationaal, Borrelhapje
- 30-60 min.
Ik verveelde me en heb dus vanmiddag met kip gespeeld. Erg leuk als borrelhapje (Tapas) of tussendoortje, snack of bij een buffet. Past prima bij de komende pasen. Erg lekker en makkelijk en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
1 kg tv sticks, borstvleugels. Bij voorkeur biologisch.2 el gladde franse mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 mespunt kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kurkumapoeder
Zout
Zwarte peper uit de molen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1929,63 kcal |
Koolhydraten | 5,06 g |
Eiwitten | 173,97 g |
Vetten | 134,41 g |
Benodigdheden
ovenschaal en plastic zak (grote diepvrieszak).
Voorbereiding
Was de vleugeltjes en dep ze droog met keukenpapier.
Bereidingswijze
Maak van de specerijen een pasta en breng deze op smaak met zout en peper. Doe dit mengsel in een plastic zak en voeg de sticks toe. Zet de zak een nachtje in de koelkast want dan kan de marinade goed intrekken.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Haal de sticks uit de zak en leg ze verspreid in een ovenschaal. Zet de schaal 3 kwartier in de oven. Na 3 kwartier warm je de oven tot 200 graden (hetelucht 180 graden) en bak je het nog 10 minuten af. Prik dan met een vork in de sticks en als het sap er uit loopt dan zijn ze gaar.
Het geheim is niet alleen de marinade, maar voorgaren op LAGE temperatuur. Zo blijft de kip extreem mals en wordt hij niet droog en dat proef je. We hebben hier vanmiddag voor de buis een ongelooflijke smulpartij gehad ! Herman bedankt.
Bron
Herman den Blijker
Serveertip
Ik heb pas een doos Gewürztraminer (Elzas) gekocht en die moest geprobeerd worden. Deze wijn die paste er prima bij. Anders neem je een glas côtes du Roussilion.