Kip TV Sticks

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-04-2012
  • Kip TV Sticks

    Kip TV Sticks

    Kip TV Sticks

  • Kip TV Sticks

    Kip TV Sticks

    Kip TV Sticks

  • Kip TV Sticks

    Kip TV Sticks

    Kip TV Sticks

Ik verveelde me en heb dus vanmiddag met kip gespeeld. Erg leuk als borrelhapje (Tapas) of tussendoortje, snack of bij een buffet. Past prima bij de komende pasen. Erg lekker en makkelijk en eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg tv sticks, borstvleugels. Bij voorkeur biologisch.
2 el gladde franse mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 mespunt kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl kurkumapoeder
Zout
Zwarte peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal en plastic zak (grote diepvrieszak).

Voorbereiding

Was de vleugeltjes en dep ze droog met keukenpapier.

Bereidingswijze

Maak van de specerijen een pasta en breng deze op smaak met zout en peper. Doe dit mengsel in een plastic zak en voeg de sticks toe. Zet de zak een nachtje in de koelkast want dan kan de marinade goed intrekken.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Haal de sticks uit de zak en leg ze verspreid in een ovenschaal. Zet de schaal 3 kwartier in de oven. Na 3 kwartier warm je de oven tot 200 graden (hetelucht 180 graden) en bak je het nog 10 minuten af. Prik dan met een vork in de sticks en als het sap er uit loopt dan zijn ze gaar.

Het geheim is niet alleen de marinade, maar voorgaren op LAGE temperatuur. Zo blijft de kip extreem mals en wordt hij niet droog en dat proef je. We hebben hier vanmiddag voor de buis een ongelooflijke smulpartij gehad ! Herman bedankt.

Bron

Herman den Blijker

Serveertip

Ik heb pas een doos Gewürztraminer (Elzas) gekocht en die moest geprobeerd worden. Deze wijn die paste er prima bij. Anders neem je een glas côtes du Roussilion.

Laatste reacties

Fressnapf avatar
Fressnapf 30-12-2012

Deze staan dus morgen hier weer eens op tafel bij de rest, o, la,la dat wordt lekker kluiven! :)

zizypha avatar
zizypha 09-06-2012

Ruth kerrie heeft smaak! Kurkuma of geelwortelpoeder met de nadruk op poeder nauwelijks.

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-06-2012

lekker recept. maar kun je me mischien vertellen wat ik eventueel i.p.v. kurkuma kan gebruiken, kerrie misschien? ik lees vaker in recepten dat dit erin moet maar ik gebruik dit n.l zelden of nooit en vind het dus eigenlijk onzin om dit te kopen. vast bedankt voor je antwoord. fijn weekend, groetjes ruth

alidada avatar
alidada 08-06-2012

Ziet er lekker uit Alex (ook op de foto`s van Deon) een makkelijk hapje en ik ga dit een keer maken. Groetjes, Louise

adeline43 avatar
adeline43 08-06-2012

Dit ziet er erg lekker uit en neem ik je recept graag mee. Bedankt, groetjes Adeline

orphan avatar
orphan 08-06-2012

Heb dit recept meegenomen; lijkt me heel lekker

deonart avatar
deonart 09-04-2012

Ik had dit eerst [b]Zaterdag avond[/b] voor mezelf gemaakt, maar ik deed nog 1 e ABC ketjap manis ook door de marinade. Dit was lekker hoor! Ik at erbij een salade met tomaat, ijsbergsla, uienringen, mozzarella en zwarte olijven met een olie dressing erover. En ook een met een [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1368957/Eenvoudige-aardappelsalade-met-chutneymayonaise][b]Aardappel in schil en chutney salade[/b][/url] Voor de chutney gebruikte ik zelfgemaakte [url=http://www.smulweb.nl/recepten/1394527/Peren-chutney][b]Peren chutney[/b][/url] Elk gerechtje complimenteerde elkaar uitstekend. [br] [b]Dit had echt qua smaak een ondertoon van tandoori. Dit zal wel door de kurkuma en kerrie komen. (volgend keer gebruik ik een 1/2 t kurkuma) [br] [b]Zondag avond[/b] hadden we het als borrelhap, maar dan het originele recept. Ook heel lekker. Iets zuurder door de mosterd erin, maar echt een aanrader. [b] Komt er nog meer van dit soort lekkere recepten Alex?

deonart avatar
deonart 06-04-2012

Ik gaan er een Zuid-Afrikaanse Pinotage bij drenken. Zal ook goed passen. Het word een lekkere paas kippeje... *; Deon

ginanl avatar
ginanl 04-04-2012

Bedankt voor het delen van dit recept. Ik heb een vraag moet het met of zonder deksel in de oven?

deonart avatar
deonart 04-04-2012

Leuk met deze lage temperatuur te werken... daar word de smaak en de malsheid alleen maar beter van.[br] Ik ga het maken... bedankt Alex... ^O^ ..Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten