Schiacciata met druiven

  • Italiaans, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2012
  • Schiacciata met druiven

    Schiacciata met druiven

    Schiacciata met druiven

  • Schiacciata met druiven

    Schiacciata met druiven

    Schiacciata met druiven

  • Schiacciata met druiven

    Schiacciata met druiven

    Schiacciata met druiven

Italiaans plat brood (foccacia-achtig) met druiven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
420 gram bloem (ongebleekt, organisch/biolisch)
10 gram verse bakkersgist (of zakje gedroogde gist 7 gram)
snufje zout
10 gram extra virgine olijfolie
285 gram koud kraanwater
Bakje (blauwe) pitloze druiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Metalen kom
Houten lepel

Voorbereiding


Bereidingswijze

• Verdeel je bloem in 2 helften, verkruimel de gist in de bovenste helft
• Strooi het zout op de onderste helft in de kom
• 10 gram extra virgine olive oil toevoegen
• 285 gram koud water (kraanwater) toevoegen
• Meng het deeg met een houten lepel tot een bal deeg
• Het deeg voelt nog nat/plakkerig aan
• 5 minuten kneden op het aanrecht (geen bloem toevoegen)
• 2 minutes rusten met de kom erop, daarna opnieuw kneden
• Dit 6 maal herhalen
• Kneden, nu elastisch deeg. Je kan van een stukje deeg een vliesje trekken
• Metalen bowl olieën
• 1 uur deeg in de schaal laten rusten met cling film erover
• Langzaam deeg uit de kom halen
• Plat drukken op het aanrecht
• Dubbel vouwen, 3 keer, omdraaien en terug in de kom
• 30 minuten laten rusten met cling film erover
• Deeg uit de kom halen
• Door het midden `snijden`
• Doop je vingers in olijf olie
• Vorm het deeg in een lang brood
• Doop vingers in de olijfolie en duw putjes in het deeg tot je een goede vorm krijgt
• Deeg optillen en uitrekken om grote luchtbellen uit het deeg te halen
• Deeg optillen en op bakpapier leggen
• Blauwe pitloze druiven in het deeg drukken
• Lichte sprinkeling met olijfolie over het deeg
• Het deeg besprinkelen met rietsuiker
• De bakplaat bedekken met cling film en 15 minuten laten rusten
• 15min @ 210C
• Variaties mogelijk met anijs, kersen of ander fruit

Bron

Masterchef Australia (gezien op Net 5), Masterclass Bread by Michael Klausen

Serveertip

Warm opeten!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten