De lekkerste ratatouille

  • Frans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2012
  • De lekkerste ratatouille

    De lekkerste ratatouille

    De lekkerste ratatouille

Heerlijk knapperige en hartige verse groenten die overal wel bij past.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote aubergine
2 kleine courgettes
3 vleestomaten
2 kleine winterwortels
½ bakje kastanje champignons
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode paprika
1 groene paprika
2 rode uien in ringen gesneden
Handje peterselie gesnipperd
Handje basilicum gesnipperd
1 el tijm
1 el oregano
Peper
Snufje zeezout
1 el witte wijnazijn
4 el olijfolie extra vierge
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, koksmes en hapjespan.

Bereidingswijze

Was alle groenten en snij de aubergine in dunne plakjes. Snij de courgette in dunne plakjes, snij de tomaten in blokjes en snij de kastanjechampignons fijn. Snij de uien in kleine ringen en snij de twee paprika`s in dunne reepjes. Was de winterwortel en snij deze in dunne schijfjes. Snipper een klein bosje verse peterselie en een klein bosje verse basilicum heel fijn met behulp van een groot koksmes.

Neem nu een goede hapjespan en doe daar de olijfolie in. Laat deze goed heet worden. Doe eerst de sterkste groenten in de pan en laat deze garen. Begin met de wortel want die is het stevigst en heeft het langste nodig om te garen. Voeg dan de plakjes aubergine en courgette toe. Dan paprika`s, de uienringen en tenslotte de kastanjechampignons. Laat lekker gaar worden. Het meeste kookvocht verdampt vanzelf. Lekker zacht laten worden en voeg als laatste de tomaat er bij. Laat het mengsel een beetje inkoken en voeg nog een scheutje witte wijnazijn toe. Als laatste, als het mengel wat is ingedikt voeg je de verse kruiden toe, de tijm en de oregano. Daarna laten afkoelen, de smaak zal zich dan gaan ontwikkelen. Na een uur proeven, vooral proeven en uiteindelijk op smaak brengen met een vleugje peper en zeezout.

Dit is een groente bijgerecht en kun je eindeloos mee variëren. Lekker bij kip, vis en varkenshaas. Tip: ik maak graag een beetje meer en vries de rest dan in. Altijd gemakkelijk in gebruik als je snel groente nodig hebt die hoog op smaak is.

Serveertip

Heerlijk met vlees, vis en kip, rijst en aardappelgratinee.

Mooie volle rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

yfranken69 avatar
yfranken69 10-07-2020

gemaakt en goed gelukt ik heb er een halve chili peper bij gedaan en gegeten met tijst gekookt in bouillon. smaakte daardoor eerder aziatisch.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten