Fruitsalade (voor bij de Paasbrunch)
- 10-20 min.
Ingrediënten 10 recipe.people
2 fris-zure appels250 gram aardbeien
1 zoete meloen (geen watermeloen)
500 gram pitloze witte druiven
2 bananen (niet te rijp)
1 groot blik ananas op siroop
100 ml Karvan cevitam citroen
(eventueel vloeibare zoetstof)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 145,76 kcal |
Koolhydraten | 32,67 g |
Eiwitten | 1,25 g |
Vetten | 0,36 g |
Bereidingswijze
Neem een grote doorzichtige schaal en doe daar als eerste de ananas met siroop in. Als je plakken hebt moet je ze natuurlijk in stukjes snijden.
Maak de druiven schoon en doe ze erbij. Maak de aardbeien schoon en snijd in partjes (ongeveer even groot als de ananasstukjes).
Halveer de meloen, verwijder de pitjes en snijd in parten. Verwijder de schil en maak stukjes.
Doe in een maatbeker de 100 ml Karvan en vul aan tot 1 liter vocht. Meng goed en schenk over het fruit.
Schil vervolgens de appels en snijd in stukjes. Snijd de bananen in plakjes. Voeg alles toe en schep voorzichtig om. Vul nu bij met dusdanig veel water dat al het fruit onder het vocht komt te staan.
Je kunt nu naar smaak wat vloeibare zoetstof of Karvan toevoegen om het vocht verder op smaak te brengen.