Pannenkoek Calzone

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2012
  • Pannenkoek Calzone

    Pannenkoek Calzone

    Pannenkoek Calzone

  • Pannenkoek Calzone

    Pannenkoek Calzone

    Pannenkoek Calzone

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 grote pannenkoeken:
Voor het gehaktmengsel:
200 gram rundergehakt
250 gram
1 groene puntpaprika
2 tomaten
½ rode peper
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 tl Provençaalse kruiden
60 gram geraspte (zoutloze) kaas
Olijfolie

Voor het beslag:
200 gram bloem
1 ei
450 ml melk
1 volle tl paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voorbereiding:
Ontvel de tomaten. Snij in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika en champignons in kleine blokjes. Snijd de rode peper zo fijn mogelijk.

Bereidingswijze

Braad in een koekenpan het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna de champignons, rode peper en paprika toe en bak weer even goed door. Voeg als laatste de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Bestrooi met peper. Houd het warm op een laag pitje.

Meng in een beslagkom de bloem met de melk en het eidooier. Voeg het paprikapoeder toe en roer het door. Kop het eiwit in een andere kom stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.

Neem een grote koekenpan en doe hierin een halve eetlepel olijfolie. Laat goed heet worden en vul met beslag. Bak de pannenkoek zodat de onderkant goed bruin is.
Keer de pannenkoek om. Schep, zodra de onderkant begint te bruinen, een kwart van het gehaktmengsel op de helft van de pannenkoek. Bestrooi het mengsel met een kwart van de kaas. Vouw de pannenkoek dubbel.

Serveertip

Serveer de pannenkoek dubbelgevouwen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten