Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2012
  • Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

    Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

    Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

  • Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

    Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

    Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten!
Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 g kleine champignons
2 x 125 g kabeljauwfilet (of een andere witvis)
1 eetlepel boter of olie
100 ml zure room
100 ml crème fraîche
1 gulle eetlepel paprikapoeder
30 g bloem
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
koekenpan

Voorbereiding

Zet de oven aan op 200 graden.
Maak de champignonnetjes schoon en droog.
Verhit de olie of boter in de koekenpan en bak de champignons onder roeren plm. 3 minuten. Bestrooi ze met wat zout.
Bestrooi de vis met wat zout.
Roer de zure room en de crème fraîche los met de paprika en de bloem en eventueel ook wat zout.

Bereidingswijze

Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de champignons erover.
Bedek de vis en de champignons met de saus en zet de schaal 15 – 20 minuten in het midden van de oven.
Strooi - voor het serveren - nog wat paprikapoeder en gehakte peterselie over de vis.

Bron

iets aangepast recept van Onno Kleyn, culinair journalist

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, diepvries doperwtjes, pasta of rijst.

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 05-08-2012

super lekker.... wel zo eigenwijs geweest om n sjalotje met gesnipperd knoflookje bij de champignons te bakken! En waarom die combinatie van crème fraîche/zure room??? groetjes, eef

mialubbe avatar
mialubbe 31-07-2012

Dit lijkt me erg lekker, ik neem het van je mee. Bedankt. Gr, Mia

essiepet avatar
essiepet 20-04-2012

heb je recept op het buffet gehad en iedereen was er weg van bedankt gaan het zekker vaker gebruiken groet essie

naus_marijke avatar
naus_marijke 06-04-2012

Hoi Petra, Lijkt mij een heerlijk visrecept en ik ga het zeker eens maken!Ik wens jou nogmaals fijne en zonnige(?)Paasdagen!Groetjes,Marijke

hermien_kg avatar
hermien_kg 06-04-2012

Hoi Petra, Vanavond hebben wij gesmuld van deze heerlijke visovenschotel. Ook bij ons zal dit vaker op tafel komen. Bedankt voor het recept. Fijne paasdagen en groetjes, Hermien

adeline43 avatar
adeline43 06-04-2012

Hoi Petra,afgelopen weekend hebben wij jou gerecht gemaakt en de meningen waren er verdeeld over.De een vond het te machtig en de ander misste de smaak van de kabeljauw in het gerecht.Zo zie je maar dat smaken verschillend zijn.Ik zelf heb wel lekker gegeten! Groetjes, Adeline

essiepet avatar
essiepet 03-04-2012

Hoi Petra dit ziet er goed uit ben recepten aan het zoeken voor een buffet en deze past daar denk ik goed bij laat je de reacties van mijn gasten weten groetjes Essie

menge161 avatar
menge161 03-04-2012

Hoi Petra, Dit ga ik vanavond maken. Laat je weten hoe we het vonden. Ziet er erg lekker uit! Groetjes, Trudy

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 31-03-2012

Neem deze graag mee. Bedankt!

adeline43 avatar
adeline43 31-03-2012

hhhmm... het ziet er erg smakelijk uit. Dit gaan wij binnenkort eten! Ik neem je recept mee, dankmje wel. Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten