Provencaalse uienquiche met 3 soorten ui

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-03-2012
  • Provencaalse uienquiche met 3 soorten ui

    Provencaalse uienquiche met 3 soorten ui

    Provencaalse uienquiche met 3 soorten ui

Mooie uienquiche met 3 soorten uien. Lekker als hoofd- of lunchgerecht of borrelsnack.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes bladerdeeg diepvries (ontdooid)
3 uien in ringen
3 rode uien in ringen
3 zoete uien in ringen
150 gr Danish Blue (of andere pittige blauwschimmelkaas)
125 gram gerookt ontbijtspek in blokjes
100 gram geraspte belegen of oude kaas
4 eieren
2 el olijfolie
3 tl provencaalse kruiden
1 bekertje slagroom 250 ml
Zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal
Springvorm 26 cm diameter
Bakpan

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de eieren in een schaal en klop deze los. Voeg de blauwschimmel kaas toe, de provencaalse kruiden, peper en zout en meng dit door elkaar totdat er een mooi mengel ontstaat. Die de olijfolie in de bakpan, maak heet en voeg alle uienringen en de spekblokjes toe. Bak in 10 minuten mooi glazig bruin.
Neem de vorm en doe de plakjes deeg er in. Mooi vormen. Doe daar de uien en de spek in. Giet gelijkmatig het mengsel uit de schaal er over en gratineer dit met de geraspte kaas. Verwarm de oven voor op 200 gragden. Ik doe iets minder want heb een hetelucht oven. Bak daarna mooi bruin in 35 – 40 minuten. Eet smakelijk, zowel koud als warm lekker gesneden in punten, maar ook een prima borrelsnack.

Serveertip

Lekker met een glas Cabernet Sauvignon

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 30-03-2012

Dat ziet er heerlijk uit en zal het proberen ter zijner tijd. :W Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten