Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt
- Internationaal, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-03-2012
Ga ook eens kijken op mij kookgroep gehakt en meldt je aan
Ingrediënten 4 personen
1 eetl. olie1 sjalotje, gesnipperd
200 g rundergehakt
1 eetl. gembersiroop
2 eetl. zoete ketjap (manis)
1 eetl. blanke rozijnen
zout en versgemalen peper
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
2 eetl. melk
Voorbereiding
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.Verwarm de oven voor op 200°C
Bereidingswijze
Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit. Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada`s in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Bron
boodschappen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties