Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2012
  • Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

    Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

    Empanadabroodjes gevuld met zoet gehakt

Ga ook eens kijken op mij kookgroep gehakt en meldt je aan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetl. olie
1 sjalotje, gesnipperd
200 g rundergehakt
1 eetl. gembersiroop
2 eetl. zoete ketjap (manis)
1 eetl. blanke rozijnen
zout en versgemalen peper
1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
2 eetl. melk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten goudbruin en zacht. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Roer de gembersiroop en ketjap erdoor en laat op hoge stand even inkoken. Schep de rozijnen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat het geheel in een kom afkoelen.Verwarm de oven voor op 200°C

Bereidingswijze

Rol het pizzadeeg goed uit en snijd er met behulp van een schoteltje rondjes uit. Leg op elk rondje een bergje gehakt en bestrijk de randen met een kwastje water. Vouw de rondjes dubbel en druk de randjes goed vast. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk ze met de melk. Bak de empanada`s in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Bron

boodschappen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten