1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Amerikaanse gehaktrol in spek

Amerikaanse gehaktrol in spek

Door: planco

  • Amerikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2012

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. olie
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, gesnipperd
700 g half-om-half gehakt
3 eetl. ketchup
1 eetl. gehaktkruiden
1 ei, losgeklopt
4 à 6 eetl. paneermeel
200 g ontbijtspek in plakjes


Verder heb je nodig


Cake- of tulbandvorm van 1 liter

Amerikaanse gehaktrol in spek
Amerikaanse gehaktrol in spek

Ga ook een kijken op mijn kookgroep gehakt en meldt je aan

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand. Laat dit afkoelen. Vermeng ondertussen het gehakt met de ketchup, gehaktkruiden, ei en paneermeel tot een smeuïg geheel. Kneed als laatste de ui en bleekselderij door het gehakt. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met het ontbijtspek. Vul de vorm met het gehakt en druk goed aan om luchtbellen te voorkomen. Vouw het overhangende spek erover en zet de vorm in een braadslee of ovenschaal met een laagje water.

Bereidingswijze

Bak de gehaktrol in circa 40 minuten gaar (controleer de gaarheid door met een satéprikker in het midden van het gehakt te prikken. Als er niets meer aan de prikker zit en er helder vocht aan de oppervlakte verschijnt, is het gerecht klaar). Neem de vorm uit de oven en giet het bakvocht voorzichtig uit de vorm voordat de gehaktrol gestort kan worden.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top