Romige risotto met garnalen, groene asperges en peultjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-03-2012
  • Romige risotto met garnalen, groene asperges en peultjes

    Romige risotto met garnalen, groene asperges en peultjes

    Romige risotto met garnalen, groene asperges en peultjes

Heerlijke romige risotto met lekkere knapperige groenten en lekkere garnalen. In plaats van garnalen is gerookte zalm ook erg lekker! Ben je vegetarisch doe er dan wat gedroogde tomaten door. Ook heel erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram risotto rijst (liefst Arborio rijst)
150 gram peultjes
400 gram groene asperges
1 sjalotje
2 eetlepels zonnebloemolie
1 glas witte wijn
1 kruidenbouillontablet
150 gram grote cocktailgarnalen
2 eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
klont roomboter of scheutje slagroom
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 413,35 kcal
Koolhydraten 56,61 g
Eiwitten 14,87 g
Vetten 11,43 g
Benodigdheden
Pan met dikke bodem
houten lepel

Bereidingswijze

Peultjes wassen, draden verwijderen. Peultjes in schuine stukken snijden.
Asperges wassen. Onderste harde deel van de asperge verwijderen. Aspergekoppen apart houden. Rest asperges in schuine stukjes snijden.
Sjalotje pellen en snipperen.
Van garnalen staartje verwijderen.

Olie verhitten in pan met dikke bodem. Sjalotje hierin glazig bakken.
Rijst toevoegen en meebakken tot alle korrels glazig zien. Wijn toevoegen en alles de kook brengen. Regelmatig roeren.
Als het vocht is opgenomen verkruimelde bouillontablet en plm. 1/2 liter water toevoegen. Aspergestukjes kunnen er nu bij.
Alles weer aan de kook brengen en regelmatig roeren.
Na plm. 15 minuten kooktijd de peultjes en de aspergekoppen toevoegen.
Na plm. 20 � 25 minuten moeten rijst en groenten beetgaar zijn.
Eventueel nog wat water toevoegen als de rijst nog niet helemaal gaar is en het geheel te droog wordt.
Vlak voor het opdienen de cocktailgarnalen door de risotto mengen en alles nog even goed doorwarmen.

Serveertip

Opdienen met een klontje roomboter en de geraspte kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 10-04-2020

Heel leuk om te horen RicadoenAnouk. Dank je wel voor jullie reactie bij mijn recept. Fijne Paasdagen en groetjes, Petra

RicardoenAnouk avatar
RicardoenAnouk 06-04-2020

Wij zijn dol op risotto! Ook deze was erg lekker!

marjan21 avatar
marjan21 30-03-2012

Lijkt me heerlijk, en ga het zeker binnenkort proberen! Bedankt voor dit recept!

mialubbe avatar
mialubbe 29-03-2012

Ik ben gek op risotto en deze variatie lijkt me geweldig! Ik bewaar hem voor een speciaal moment. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten